7 tips tegen pigmentvlekken

Bij onze huidanalyses zien we elke dag dat bijna iedereen een teveel aan pigment heeft in de diepere huidlagen…. Vroeg of laat komen ze eruit, als je er niets aan doet.

Wil jij later donkere vlekken in je gelaat?

PIGMENT is de toekomstige rimpel!

We hebben deze zomer mooi weer gehad en hier bovenop zijn er heel wat mensen al op wintersportvakantie vertrokken.

Dus zowel deze zomer als deze winter staat onze huid bloot aan de zonnestralen, ook al is het bewolkt, of door de ramen komt UVA en UVB.

Een veel voorkomende vraag aan mij is hoe je ervoor kan zorgen dat je:

1: Geen pigmentvlekken ontwikkelt.
2: Hoe je bestaande pigmentvlekken niet donkerder worden.

Vandaar deze 7 tips:

1: SPF 50

Gebruik een SPF 50 of hoger en dan het liefst met zinkoxide of titanium dioxide. Dit zijn fysische filters. Dat wil zeggen dat deze filters UV straling weerkaatsen. Chemische filters absorberen juist de UV straling, om ze dan in de huid onschadelijk te maken. In het geval van pigmentproblemen adviseer ik liever de fysische filters, zodat de pigmentcellen zo min mogelijk geactiveerd worden. Natuurlijk hoef ik er niet bij te vermelden dat je de SPF elke 2 uur moet smeren om de meest optimale bescherming te behouden. Ik heb een aantal spf beschermingsproducten staan in het salon die zelfs nog een hogere meting geven, 1 ervan is de mesoprotect melan spf 130 van mesoestetic.

2: Vermijd de zonnebank! Kies voor LEDTHERAPIE!

Misschien een wel een hele duidelijke voor velen…maar ik krijg geregeld de vraag wanneer iemand weer onder de zonnebank mag na een behandeling. Iedereen moet dat natuurlijk voor zich weten. Maar de zonnebank kan juist pigmentvlekken veroorzaken en dus ook verergeren. Daarnaast wordt er in zonnebanken voornamelijk gebruik gemaakt van UVA en nauwelijks of een klein beetje UVB. UVA straling zorgt voor veroudering en hierdoor krijg je dus op termijn rimpels en pigmentvlekken. Gebruik als je een mooi bruin kleurtje wilt een zelfbruiner of spraytan. Deze producten zijn niet schadelijk voor je huid.

3: Puisten uitknijpen

Je kent het wel… Een dikke vette pukkel op je gezicht en dan ook nog eens op de dag dat je een feestje hebt. Knijpen die handel… en dan de volgende dag wakker worden met een nog grotere puist en ontsteking als je echt pech hebt. Natuurlijk knijp je die ook weer uit, met al gevolg een bloedend wondje. Want liever een wondje dan een puist toch?
Maar echt, STOP met knijpen en pulken! De wondjes kunnen onder invloed van de zon kleine pigmentvlekjes achterlaten. Hoe meer schade aan je huid, hoe meer kans dat er pigmentvlekken ontstaan.

4: Fruitzuren

Fruitzuurpeelings en/of retinol kunnen juist heel veel goeds doen voor de huid en ook zeker verbetering van pigmentvlekken geven. Maar, er is altijd een maar! Helaas werken peelings averechts als je niet van plan bent de zon te vermijden en als je lekker op zonvakantie gaat. De kans op pigmentvlekken neemt aanzienlijk toe doordat je huid veel dunner is op het moment dat het gepeeld is. Kan je de verleiding weerstaan om niet naar het strand te gaan of langdurig op een terras te zitten? Smeer je je zelf elke 2 uur in met een SPF en ga je niet op zonvakantie? Dan kan je de gok wagen om de zomer door te gaan met peelings. Laat het uitvoeren van een peeling steeds aan een professional over!

5: Huis, tuin en keukenmiddeltjes

Gebruik geen “thuis” middeltjes als bijvoorbeeld citroensap om het pigment te bleken. Dit kan de barrière van de huid verstoren, waardoor er juist problemen kunnen ontstaan. Die barrière zit er niet voor niets. Eigenlijk is dit hetzelfde verhaal als met de fruitzuurpeelings. Als je Googled op huismiddeltjes komen er genoeg resultaten naar boven. Maar bedenk altijd dat als het te goed is om waar te zijn, dat dat 9 van de 10 keer ook zo is.

6: Hormonen

Melasma

7. Behandelingen

Last but not least. Heb je alles geprobeerd en willen die vlekken nou echt niet weg?

Dan zijn er altijd nog behandelingen die de pigmentvlekken kunnen verbeteren, dan wel weghalen. Behandelingen met onze Fractora laser geven prachtige resultaten en kunnen zeer effectief zijn. Maar ook diepere peelings zoals een TCA peeling of cosmelan kunnen hun werk goed doen. Plan nog deze winter. Dan hebben de pigmentcellen alle tijd om tot rust te komen.

Wil je meer weten over deze behandelingen?

Cosmelanpeel

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. stuur email en we plannen een afspraak in.

Wist je dat je na een huidanalyse kan zien, dat bijna iedereen een teveel heeft aan pigment? , dat het er vroeg of laat uitkomt als je dit niet laat behandelen?

VOORKOM ze door een aangepaste SPF 50 te gebruiken zomer en winter, of ontdek onze melan 130+ , voor na laserbehandelingen en peels, om volledig beschermt te zijn, ook tegen ER straling dat aanwezig is bij PC, Smartphones en televisie .(wetenschappelijk bewezen dat dit ook zorgt voor veroudering)

Of ontdek onze specifieke depigmentatielijn en geef pigment geen kans meer!

Voorkom pigmentatie