Gelaatsbehandelingen en- technieken

Soorten gelaatsbehandelingen?

Verwijderen van okselharen, ontharen bovenlip (snor)
Flits die haartjes weg: ontharen met laser liefst met E-lase, kortom weglaseren voorgoed!

Scheren, harsen(waxen) en epileren zijn tijdrovende, tijdelijke (elke 6 weken weer opnieuw beginnen!) en meestal erg pijnlijke ontharingsbehandelingen. Met een laserbehandeling en zeker met de E-lase van Elos kunnen uw ongewenste haartjes voorgoed verwijderd worden en is het nagenoeg niet zo pijnlijk. Het flink prijskaartje dat hieraan vasthangt is maar schijn. Initieel is ontharen met E-lase van Elos duur maar dit is wel binnen de twee jaar terugverdiend (zie tabel).

Okselhaar is de benaming voor haar dat op de oksel groeit. Het haar begint zich, net zoals het meeste andere lichaamshaar, in de puberteit te ontwikkelen en is vaak aan het einde van de jeugd volgroeid. De aanmaak van feromonen door de oksel in deze fase van de menselijke ontwikkeling suggereert dat er een verband bestaat tussen okselhaar en seksualiteit.
In het Westen begon het scheren van okselhaar rond 1915 in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, toen enkele tijdschriften een geklede vrouw met geschoren oksels afbeeldden. Het regelmatig scheren werd mogelijk toen het scheermes aan het begin van de 20e eeuw zijn intrede deed. Terwijl het scheren van okselhaar veelvuldig plaatsvond in Engelssprekende landen als de Verenigde Staten en Canada, duurde het tot na de Tweede Wereldoorlog voordat ook Europa met dit fenomeen in aanraking kwam. Het scheren van okselhaar is echter veel eerder begonnen in de Arabische landen. In de Koran en de Sunnah staat dat volwassen vrouwen en mannen hun oksels en schaamstreek minstens een keer in de veertig dagen behoren te scheren.

 

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Gelaatsbehandlingen, snor verwijderenPopulaire gelaatsbehandeling, ontdek laserontharen

Vrouwen en mannen willen geen haren meer. Het liefst nergens meer. Mannen laten zich ontharen( rug, borst, bovenarmen en tegenwoordig ook meer de oksels en vrouwen gaan voor definitieve ontharing van hun bovenlip, kin, oksels, benen en bikinilijn. Scheren moet u telkens weer opnieuw doen, epileren kost veel tijd en harsen(waxen) is behoorlijk pijnlijk. Vandaar ligt de weg open naar laserontharen en dan liefst met de E-lase van ELOS (doseerbare energie tot 110 Joule/cm²) ;
het nec plus ultra.

Kies de juiste huidcoach voor je gelaatsbehandeling.

Dan blijft nog het probleem voor het kiezen van een huidcoach met ruime ervaring en een goede prijs/kwaliteit verhouding.
Momenteel zijn er in België en Nederland geen regels voor laserbehandelingen. Iedereen kan een IPL of laserapparaat aanschaffen (van 500 euro tot 50.000 euro) en mensen behandelen. Het gebrek aan controle zorgt dus ook voor minder betrouwbare (verouderde) apparaten en minder ervaren behandelaars. Zowel een laser met een lagere golflengte (zoals Intense Pulsed Light, IPL) als met hogere golflengte (bijv. klasse IV) kunnen langdurige schade toebrengen aan uw huid.
Een goede huidcoach zal allerlei medische informatie vragen: zorgverleden, medicijnen, vitaminen, eerdere ontharingen,… Na het invullen van de klantenfiche zal uw huidcoach uw huid analyseren: diepte van de haarwortel, huidtype, haarkleur, haardikte en de hoeveelheid haartjes die er zijn per vierkante centimeter. Met deze informatie kan uw huidcoach het apparaat correct instellen op uw huid en uw haren. Met E-lase van ELOS kan de instelling continue afgelezen en bijgeregeld worden. Zowel u als de huidcoach horen een bril te dragen tegen het flitslicht. De te ontharen plek wordt gekoeld met gel. Voor dunne en lichtere haren biedt een IPL goed resultaat terwijl een diodelaser met RF (E-lase) alle haartjes aankan (ook blonde, grijze en rode) voor elke huidskleur. Om problemen te voorkomen, zoals irritatie, blaren of verkleuring (pigmentering) adviseert uw huidcoach de nodige nazorg

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Thuis uzelf ontharen met laser

Er zijn inmiddels meerdere apparaten op de markt om thuis uw haren te kunnen weglaseren. Dit lijkt een handige oplossing te zijn voor de ogenschijnlijk dure kost die uw huidcoach berekent voor een laserbehandeling met E-lase. Bovendien kunt u met het apparaat gewoon thuis werken op een tijdstip dat u het beste uitkomt. De werking van de laser voor thuisgebruik is dezelfde als bij de apparaten in schoonheidssalons en huidverjongingsinstituten. Echter is de kracht van deze “thuis laser” veel lager waardoor er weinig of geen ontharingsresultaat geboekt wordt. De reacties zijn erg wisselend, sommige mensen bemerken helemaal geen resultaat, anderen merken op dat hun haargroei ietwat is verminderd. Maar het lijkt erop dat definitief ontharen met dit soort apparatuur nog niet gaat lukken. Voor een gespecialiseerd instituut is het ook veel gemakkelijker om een professioneel laserapparaat correct te bedienen, daar heeft men immers de juiste kennis en ervaring om met een dergelijk apparaat om te gaan. Een ander nadeel van de “thuis lasers“ is: het duurt enorm lang door de kleine behandelingskop van het “thuis lasertje”.

Gelaatsbehandeligen, probleem met okselhaar ?
OKSELGEUR: Na het weglaseren van okselhaar verdwijnt ook de okselgeur. Rond het okselhaartje bevinden zich de bacteriën die de onaangename okselgeur veroorzaken. Zweet bestaat vooral uit water en zout, maar het bevat ook orthocresol en paracresol, die een antiseptische werking hebben. Apocriene zweetklieren in de oksels verspreiden het zweet. Zweet op zichzelf geurt niet. Bacteriën ( o.a Proprionobacterium acnes, Staphylcoccus epidermidis, Corynebacterium, Micrococcus, Peptostreptococcus en verschillende Neisseria species) op de huid zijn oorzaak voor de “geur” van zweet. Na weglaseren van de okselharen met E-lase, ruiken de oksels doorgaans veel frisser. En ja, het is een feit op gladde, gelaserde oksels hebben bacteriën minder kans om zich te verzamelen. Dus probeer zoveel mogelijk uw oksel haarvrij te houden. Ook voor mannen geldt dit, knip de wilde bossen af en toe wat bij of beter nog laat u “e-lasen” bij uw huidcoach Angenies en voel u frisser.

 

De huidstructuur rond de voorgoed verdwenen okselhaartjes wordt gladder en zachter. Kortom meer hygiëne na deze voorgoed verbannen okselhaartjes. In principe volstaan 5 tot 7 behandelingen om uw okselhaartjes permanent weg te laseren én van uw okselgeur af te geraken. Maak afspraak met uw huidcoach Angenies voor een gratis proefbehandeling.

 

 

Gelaatsbehandling, voor mannen die hun oksels scherenVoor mannen die hun oksels scheren

Vraag: Moet een man zijn oksels scheren? Is dit een goed idee omwille van hygiënische
redenen of is dit verkeerd aangezien het scheren van oksels zo vrouwelijk is?
Antwoord: Wel, op de vrouwelijkheid van het scheren van oksels antwoord ik door te suggereren dat sommige van de meest “mannelijke” heren in onze maatschappij hun oksels scheren om verschillende redenen. Veel professionele atleten scheren haast al hun lichaamshaar (Olympische zwemmers, bodybuilders, renners, lopers, voetballers enz…) en ze doen dit om uiteenlopende redenen. Sommige redenen zijn hygiënisch. Andere zijn praktisch, terwijl nog andere te maken hebben met pure esthetica. Los van de redenen, heb ik zo mijn twijfels of deze mannen die ervoor kiezen om hun oksels te scheren, zichzelf een beetje vrouwelijker beschouwen. Wat het hygiënische aspect van scheren betreft, biedt het scheren van de oksels inderdaad wat voordelen. De zweetgeur wordt veroorzaakt door bacteriën en die kunnen zich makkelijker vermenigvuldigen in de vochtige omgeving van nat okselhaar en dus kan het scheren van de oksels ervoor zorgen dat er minder zweetgeur is en dat uw deodorant efficiënter zal kunnen werken. De keuze van het al dan niet scheren van oksels is louter persoonlijk. Het feit dat een man zijn oksels scheert, is een betrekkelijk nieuw gegeven en sommige mannen zitten nog steeds met vooroordelen. Maar dit hoeft geen “alles-of-niets” zaak te zijn. U kunt nog steeds de geur verspreidende bacteriën tegengaan door de hoeveelheid haar onder de oksels (of elders) wat te verminderen. Beschouw dit als een vorm van verzorging. Dit kan zorgen voor nuttige impact zonder dat het uitzicht drastisch wijzigt. Gebruik gewoon een trimmer om de lengte en het volume van het okselhaar te verminderen, vooral wanneer u rijkelijk bedeeld bent met okselhaar of wanneer dat haar erg lang is. Wilt u definitief verlost zijn van die vervelende haren en okselgeur dan is weglaseren de boodschap. Uw huidcoach Angenies kunt u contacteren voor een vrijblijvend gesprek. Stel uw vraag per e-mail, of bel en stel uw vraag, of maak gewoon een vrijblijvende afspraak.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Diepe fronsrimpel

Oorzaak
Fronsrimpels zijn de horizontale of verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Meestal ontstaan ze wanneer u geconcentreerd bent, tegen de zon in kijkt of boos bent. Fronsrimpels kunnen ook zichtbaar blijven als u niet meer boos kijkt. Door het zeer vaak aanspannen van de spiertjes, die er voor zorgen dat de wenkbrauwen naar elkaar toe bewegen, kunnen er ook in rust rimpels blijven bestaan. De spieren kunnen dan moeilijk helemaal ontspannen. Soms kunnen die fronsrimpels best diep zijn. Iedereen fronst, maar niet bij iedereen ontstaat er een duidelijk zichtbare rimpel. Vanaf de jeugd bestaat er kopieergedrag van ouders en/of leraren. Fronsen is dan ook aangeleerd. Het is moeilijk om hier mee te stoppen en geen fronsrimpels te krijgen.

 

Behandelingen Fronsrimpels

Inspuiten van Botuline Toxine zoals Botox of Azzalure door een erkend arts

Met het inspuiten van Botuline Toxine, zoals Botox of Azzalure, zullen de spieren ontspannen. Hierdoor is de oorzaak van het ontstaan van deze rimpels weggenomen. Botox / Azzalure helpt de spieren te ontspannen waardoor de diepe rimpels niet kunnen ontstaan. Het pakt als het ware de oorzaak aan van het ontstaan van een fronsrimpel. Die boze blik verdwijnt en je kijkt veel vriendelijker. De wenkbrauwen staan in het midden wat minder laag en komen ietsje hoger te staan. Wanneer er in de huid al wat kleine littekentjes/krasjes zitten door het veelvuldig aanspannen dan blijven die in eerste instantie wel zichtbaar. Op de lange termijn kan de huid zich daar verbeteren waardoor ook deze lijntjes zullen verminderen.
NADEEL: Botulinetoxine is het meest potente gif dat bekend is, met een LD50 van ongeveer 0,005-0,05 µg/kg. Desondanks wordt het gif ook in de medische wereld en cosmetische industrie toegepast; door de verlammende werking kan het gif spierspasmen tegengaan en de effecten van ouderdom verdoezelen. Men weet nog niet wat voor schadelijke invloeden dat Botox op termijn geeft. Het is een tijdelijke oplossing. Het is behoorlijk pijnlijk.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Inspuiten van fillers door een erkend arts

In plaats van het aanpakken van de oorzaak van de fronsrimpel kan je ook het gevolg aanpakken. Dat is het opvullen van de ontstane rimpel. Wanneer je onder de rimpel een filler aanbrengt, heeft de huid meer moeite met plooien en zal de rimpel minder diep worden. Het nadeel hiervan is dat de spier nog gewoon zijn werk doet en dus zal trachten de huid te laten plooien. De huid zoekt dus een nieuwe plek die minder bestand is tegen de druk om te plooien en zo ontstaat er op termijn een nieuwe rimpel. Dat is de reden waardoor Botox of Azzalure het middel van eerste keus blijft voor velen. Wanneer er na de behandeling met Botox of Azzalure nog steeds een deuk(je) bestaat, kan dit erg goed worden opgevuld met een filler. Wanneer je dan alleen de Botox/Azzalure herhaalt, is er een zeer mooi en duurzaam effect te bereiken. Niet alle fillers zijn geschikt voor het vullen van de fronsrimpel. Een hyaluronzuur is het meest geschikte middel. (zie oxygenbehandeling)
NADEEL: inspuiten van fillers geeft een tijdelijk effect (5 tot 8 maanden). Het komt niet van binnenuit.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Fractora: door huidcoach Angenies

Fractora van Invasix helpt jouw huid om van binnenuit collageen en elastine aan te maken met een opmerkelijk resultaat vanaf de eerst beurt! Fractora is een nieuwe technologie die is geregistreerd en is goedgekeurd voor de Europese markt. Het werkt van binnen naar buiten i.p.v. van buiten naar binnen. (zie ook Fractora Firm en Fractora Resurfacing)
Eigen collageen en elastine worden aangemaakt in de dermis. Zonder inspuitingen, injecties en/of operaties met littekens als gevolg. Het toestel brengt d.m.v. een handstuk radiofrequentie-energie (RF-energie) tot in de diepste lagen van de huid. (dermis). Dit gebeurt doelgericht en gecontroleerd (gedoseerd). Het aantal micropennen in de matrix (handstuk) hangt af van het te behandelen verschijnsel (hele diepe rimpel, striemen, of oppervlakkige pigmenteringen,…) en het lichaamsgebied. De warmte verstevigt de onderliggende structuur van de huid, doet de lagen samentrekken (thermische contracties) en stimuleert de aanmaak van eigen collageen en elastine. Op deze manier werkt uw huid zelf van binnen naar buiten.
Een ding is zeker: het resultaat blijft niet onopgemerkt! Al vanaf uw eerste behandeling!
De Fractora behandeling corrigeert rimpels en groeven in het hele gelaat.(rond de ogen, in het voorhoofd, langs neus en lippen, kraaienpootjes, diepe lachlijnen en zelfs littekens. De behandeling heeft het effect van een niet-operatieve lifting.
Neem contact op met huidcoach Angenies en maak een afspraak voor persoonlijk advies. In een persoonlijk gesprek krijgt u antwoord op al uw vragen.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Van dubbele kin naar strakke onderkin

Zelf had ik al in mijn puberteitsjaren een grondige hekel aan mijn dubbele onderkin. Die heb ik geërfd van mijn grootmoeder en van mijn vader. Op elke foto van mezelf zag ik maar één ding en dat was die dubbele onderkin. Zo ging ik op zoek naar allerlei huis-, tuin- en keukenmiddeltjes om die onderkin weg te werken (massages, suikervrije kauwgom, oefeningen waarvoor ik te weinig geduld kon opbrengen, cosmetica, make-up…). Niets hielp echt afdoende en definitief.

De oorzaak van de dubbele onderkin is ophoping van vetcellen en verslapping van de huid door overgewicht of door erfelijke oorzaken.

Behandelingen dubbele kin

Plastische chirurgie door plastisch chirurg
Plastische chirurgie wordt toegepast door een erkend plastisch chirurg op een jonge huid (tot 35 jaar). Het litteken zit onder de kin en is dus quasi onzichtbaar. Bij oudere mensen wordt een paar centimeter van de huid weggesneden, zeg maar een lifting van de onderkant van het gezicht.
De hals- of kinlift duurt ongeveer 2 uur en vindt plaats onder verdoving. U kunt dezelfde dag nog naar huis. Na de operatie wordt een los verband aangelegd dat na 2 dagen mag verwijderd worden. Aanvankelijk kunnen er bloeduitstortingen en zwelling optreden, maar die verdwijnen spontaan. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd. In het begin zijn de littekens dik en rood, maar na een tijd vervagen ze. Ze blijven wel zichtbaar, maar vallen weinig op onder de kin.

 

Fractora Firm door uw huidcoach Angenies

Fractora van Invasix helpt jouw huid om van binnenuit collageen en elastine aan te maken met een opmerkelijk resultaat vanaf de eerst beurt! Schrikt plastische chirurgie je af en wil je toch snel van die vervelende onderkin af, dan is Fractora Firm voor jou de meest geschikte techniek.
Fractora Firm is een radiofrequentietechniek die contracties opwekt tot in de diepste lagen van de huid. Radiofrequentie-energie stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en doet de huidlagen samentrekken zodat de huid strakker wordt. De vetcellen worden vernietigd en door de huid natuurlijk afgevoerd, zodat een mooie gave en strakke onderkin een blijvend resultaat is. Deze methode is niet zo pijnlijk en vergt geen of slechts beperkte nazorg.(zie Fractora Firm en Fractora Resurfacing)
Fractora Firm wordt in kuur gevolgd: 1 behandeling per week en dit 7 weken lang (6+1). U kunt dit best combineren met een aangepaste Mesoestetic medische gelaatsverzorging. Uw huid wordt eerst gereinigd; dan behandelt Angenies u gedurende 20 minuten met de Firm en als de huid in de dermis is opgewarmd tot 40° (niet zo pijnlijk, zelfs aangenaam) krijgt u een Mesoestetic gelaatsverzorging. De huid zal de ingrediënten eens zo goed opnemen, daar de dermis in werking is gezet door de Firm behandeling.
Er wordt steeds een persoonlijke aanpak gehanteerd; de eerste keer neemt uw huidcoach Angenies rustig de tijd om een programma op te maken.

Microneedling techniekMicroneedling door uw huidcoach Angenies

Tijdens een Microneedling behandeling maakt de M.pen microscopisch kleine kanaaltjes in uw huid. Uw huid herstelt die micro-wondjes meteen door:

  • oudere en beschadigde collageenvezels af te voeren
  • voedende en herstellende stoffen aan te voeren via het plasma

Tijdens de behandeling brengen we  hoogtechnologische serums aan op uw huid. Dankzij de Microneedling neemt uw huid 70% van die voedende serums op in de plaats van 0,3%.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Laser
Bij de lipolyse via de laser worden vetcellen vernield door hitte. Deze methode heeft als effect dat de huid verstrakt. Deze methode is behoorlijk pijnlijk en heeft langere nazorg nodig. Deze reeds verouderde techniek wordt vervangen door Fractora Firm.

Carboxtherapie
Hiermee wordt CO2 ingespoten om de huidverslapping tegen te gaan en het volume van uw onderkin wat te verminderen.

Mesotherapie
Hierbij worden actieve bestanddelen ingespoten, die de huid strakker maken. Het volume van uw onderkin vermindert nauwelijks of niet.

 

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Make-up
Een snelle, tijdelijke oplossing is make-up. U kunt de onderkin maskeren door de juiste make-up te gebruiken. Uw nek lijkt langer door het creëren van schaduwen. Verder trekt de make-up de aandacht op ogen en jukbeenderen.
Hiervoor gebruikt uw huidcoach Angenies een mat poeder dat twee tinten donkerder is dan je huidskleur. Met behulp van de kwast wordt een schaduw gelegd net langs uw kaaklijn. De schaduw geeft uw kaak meer vorm en uw dubbele kin zal minder opvallen. Van dichtbij ziet het er zeer natuurlijk uit en daarom is deze methode ook geschikt voor mannen. De vrouwen kunnen eventueel ook nog de aandacht verplaatsen naar de ogen en jukbeenderen door ook andere make-up te gebruiken.

Maak een afspraak met uw huidcoach Angenies voor een vrijblijvend en gratis advies.