Gelaatsverzorging

Posted on 26 september-2017 By Angenies Somers

Bovenlip ontharen: de start van een stralend gezicht

Bovenlip ontharen gelaatsverzorgingDe officiële benaming voor ongewenste haargroei is hypertrichose en, indien dit alleen op de bovenlip voorkomt spreken wij van een lokale vorm van hypertrichose. Het merendeel van de vrouwen heeft er vroeg of laat mee te maken en dat zorgt voor een ongemakkelijk en onzeker gevoel. Vaak zegt men dat het enkel bij ouderen vrouwen voorkomt, echter niets is minder waar. Er zijn steeds meer tienermeisjes die last hebben van haartjes op de bovenlip. De oplossing voor deze ongewenste haargroei is om de bovenlip te ontharen want wie wil er nu geen stralend gezicht? De keuze om te starten met het ontharen van de bovenlip hangt af van de soort en type haren die zich op de bovenlip bevinden. Vrouwen met dikke, donkere of lange haren zullen eerder kiezen om de bovenlip te ontharen dan vrouwen met heel lichte, dunne en korte haren oftewel babyhaartjes. Er zijn verschillende manieren om de bovenlip te ontharen. De keuze van de bovenlip ontharingsmethode zal per persoon verschillen.

 

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen

 

Methoden voor bovenlip ontharen
Bovenlip scheren: het scheren van de bovenlip wordt niet aangeraden omdat na het scheren de haartjes stugger worden. Het gevolg hiervan is dat er vaker moet onthaard worden en dat de kans op ingegroeide haren op de bovenlip steeds groter wordt. Scheren is een goede keuze voor mannen, maar zeker een afrader voor vrouwen. De haartjes worden elke keer als u uw bovenlip scheert donkerder, stugger en u krijgt er stoppels van. Daarentegen is het scheren sneller en doet het wat minder pijn dan de andere methodes. Mijn advies: niet scheren dus!
Bovenlip behandelen met ontharingscrème: dit is in elk geval een chemische methode. Er zijn speciale ontharingscrèmes voor het gezicht voor enkele euro’s te koop. Het is heel eenvoudig: u smeert met een spateltje de ontharingscrème op een gereinigde bovenlip. Laat het volgens de gebruiksaanwijzing een tijdje intrekken en spoel het af met water. Nadelen zitten er ook aan vast. De crème zorgt voor hetzelfde effect als bij het scheren, de haartjes blijven kortstondig weg en komen stugger en donkerder terug. De haartjes blijven wel iets langer weg dan wanneer u scheert.

 

Bovenlip epileren gelaatsverzorging

Bovenlip epileren: dit is veelal de eerste methode die door vrouwen wordt toegepast omdat er in het begin vaak maar een paar ongewenste haren op de bovenlip verschijnen. Het zullen de wat dikkere en donkere haren zijn die geëpileerd zullen worden. De babyhaartjes laat men veelal zitten omdat deze weinig of niet opvallen. Voor het epileren van de bovenlip wordt er onder andere gebruik gemaakt van een pincet. U trekt één haartje per keer eruit. Aangezien u met epileren de haren met de haarwortel verwijdert blijven ze zo langer weg dan wanneer u scheert of onthaart met een ontharingscrème. Deze methode werkt het best als u willekeurige haren wilt verwijderen. Enige nadeel is dat het behoorlijk pun kan zijn en het even wat tijd kan kosten om alle haartjes te verwijderen. Epileren met een touwtje is één van ’s werelds oudste ontharingsmethoden. Deze methode is al jaren populair in landen zoals Turkije, Egypte en India. Bij Turkse kappers kunt u uzelf meestal voor enkele euro’s laten behandelen. Ontharen met een draad is steeds populairder geworden in de westerse landen, het is immers gezond voor de huid en veroorzaakt geen ingegroeide haren. Daarnaast zitten er ook geen schadelijke chemicaliën in en het is een goedkope manier van ontharen. Epileren met een draad is enigszins vergelijkbaar met een pincet. Het is een tijdelijke ontharingsmethode, maar het kan enkele weken duren voordat de haartjes terug groeien. Het enige nadeel is dat niet iedereen gelijk de techniek onder de knie heeft.


Bovenlip harsen: de meeste toegepaste methode is het harsen. Gaat snel en alle haartjes op de bovenlip zijn verdwenen. Zij blijven veel langer weg dan bij scheren. Bijkomend voordeel van het harsen is dat u kan kiezen: het eenvoudig zelf doen of laten uitvoeren door uw huidcoach. In heel wat winkels zijn waxstrips verkrijgbaar voor het verwijderen van de haartjes op de bovenlip. Deze producten zijn verkrijgbaar in hete wax, koude wax, of suikerwax. Harsen heeft ook een aantal nadelen: Het kan behoorlijk pijn doen, vooral de eerste behandelingen en de haartjes moeten weer volledig groeien voordat u het weer eraf kunt harsen.

 

Huidcoach Angenies helpt u met uw gelaatsverzorging
Bovenlip definitief ontharen: alle bovengenoemde ontharingen zijn slechts tijdelijke ontharingen. Het definitief ontharen van de bovenlip kunt u laten doen door uw huidcoach met een laser behandeling (bij voorkeur E-lase van Elos) of door elektrisch te ontharen. Bij de laser en elektrische behandelingen zullen de haarzakjes vernietigd worden zodat er geen haren meer op de bovenlip zullen groeien. Het enige verschil tussen deze twee vormen is dat er bij laser ontharen gewerkt wordt met laser pulsen waar warmte bij vrijkomt en bij elektrische ontharen met stroomstoten, die overigens niet zoveel pijn doet. U krijgt na een aantal behandelingen een blijvend resultaat. Het laseren van de bovenlip met E-lase is zeer effectief, indien het is uitgevoerd door ervaren specialisten zoals uw huidcoach Angenies. Laseren met E-lase is nu ook voor mensen met grijze, heel lichte (blonde) of rode haren, dit in tegenstelling tot andere IPL of lasertechnieken.
Kosten tijdelijke ontharing bovenlip: afhankelijk van welke tijdelijke ontharingsmethode wordt gekozen liggen de kosten voornamelijk bij de aanschaf van de ontharingsproducten. Laat u bijvoorbeeld uw bovenlip harsen (waxen) bij uw huidcoach Angenies betaalt u per behandeling gemiddeld tussen de 9 en 14 euro. U dient te wachten tot er terug haartjes zijn om opnieuw te kunnen gaan waxen na 5 à 6 weken en dit uw heel leven lang.
Kosten definitieve methoden

De kosten om de bovenlip definitief te ontharen liggen initieel hoger dan de kosten voor de tijdelijke bovenlip ontharing. Bij uw huidcoach Angenies is dat €40 per beurt met gemiddeld 6 beurten komt de totaalkost voor definitieve ontharing van de bovenlip op €240. Het elektrische ontharen is iets goedkoper per behandeling namelijk €35. Na 2 jaar heeft u evenveel betaald voor het waxen (harsen) van uw bovenlip als voor de definitieve ontharing, met dit verschil dat u dat waxen moogt blijven doen, heel uw leven lang. Het is verstandig om u eerst goed te laten informeren over de verschillende behandelmethoden en kosten. U kunt het best persoonlijk langs gaan zodat u een goed beeld krijgt van de apparatuur en eventueel een proefontharing gratis kan laten uitvoeren.

 

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

 

Slechts 5 basisproducten voor een gave huid binnen 1 maand
gelaatsverzorging bij Angenies huidverjonging
Uw huid beschermt u, tegen bacteriën, tegen virussen, tegen stof en de immer voortschrijdende luchtverontreiniging. Dat is een zware taak waarvoor ze altijd in topconditie moet zijn. Maar als haar conditie verslechtert, kan ze haar beschermende werk niet goed meer doen. Uw huid wordt steeds kwetsbaarder voor de ‘aanvallen’ van buitenaf. Dat ziet u ‘smorgens in de spiegel: droogheid, rode plekjes, puistjes, eczeem, pigmentvlekken en vroegtijdige veroudering. Gelukkig kunt u, met advies van uw huidcoach, er zelf voor zorgen dat uw huid gezond en fris blijft. Ga nooit buiten zonder een dagcrème op uw gelaat en handen met zonbeschermingsfactor kleiner dan SPF15, eet elke dag groenten en fruit en verzorg uw huid met de juiste producten in de juiste hoeveelheid.
De juiste huid- en gelaatsverzorging laat de beschermende functie van uw huid intact. Kies samen met uw huidcoach producten die vrij zijn van parfum, alcohol en andere ingrediënten die irriterend zijn en zelfs vroegtijdige veroudering veroorzaken. De juiste producten voor uw huid zijn een voorwaarde voor een gezonde en stralende huid. De ingrediënten van de gekozen producten moeten ook iets extra’s doen voor uw huid. Vraag hierover advies aan uw huidcoach Angenies. Anti-oxidanten, vochtbinders, kalmerende stoffen en ontstekingsremmers maken uw huid mooier dan ze ooit is geweest. Wacht niet tot er problemen zijn maar begin op jeugdige leeftijd. Ook baby’s en kinderen hebben een goede huidverzorging meer dan nodig, elke dag opnieuw want de zon ligt zichtbaar of zelfs onzichtbaar op de loer.

 

gelaatsverzorging bij Angenies huidverjongingDoor het enorme aanbod aan cosmetica-producten en de enorme publiciteit eromheen lijkt huidverzorging moeilijker en moeilijker te worden. Maar met hulp van uw huidcoach wordt het eenvoudig: Maximaal vijf basisproducten vormen voor bijna iedereen het perfecte stappenplan voor een mooie, frisse huid. Neem contact op met uw huidcoach voor een vrijblijvende huidanalyse en een correct advies voor verzorging van uw huid.

Instituut voor huidverjonging Angenies werkt met een combinatie van 4 gerenommeerde merken: Mesoestetic, Sothys, Atache en Crystal Clear.

 

 

 

 

 

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

 

Sothys gelaatsverzorging Angenies huidverjonging

* Disclaimer

De informatie, die u op onze website kan terugvinden over de resultaten van bepaalde behandelingen, is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen die we gedurende onze jarenlange praktijk opgedaan hebben. Deze gegevens kunnen daarom niet als referentie voor een individueel resultaat gegarandeerd worden, maar kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Comments are closed.

Contactformulier