Huidtype (droog, vettig, …)

  • Wij luisteren naar uw huid

  • Wij luisteren naar uw huid

  • Wij luisteren naar uw huid

Huidcoach Angenies bepaalt uw huidtype

Welk huidtype heeft u?

Droge huid: Een droog huidtype ontstaat wanneer de huidbarrière is verstoord of door de afbraak van collageen. De huidbarriérre kan verstoord worden door foute of te agressieve reinigingsproducten, die de huid ontvetten en zo de pH-waarde van de huid verstoren. Daardoor wordt de huid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals schimmels, zon, vervuiling, enzovoort. De droge huid voelt droog aan en trekt na het wassen. Er wordt haast geen talg aangemaakt en er zijn nagenoeg geen zichtbare poriën. Een droge huid heeft weinig of geen puistjes, maar de huid kan gaan schilferen of er kunnen allergische reacties optreden. Huiduitdroging kan vertraagd worden met het herstellen en beschermen van de huidbarrière, en met de huid verbeterende programma’s voor de rijpere huid. Een droge huid is vaak de voorloper van een gevoelige huid. Om de droge huid te verbeteren, zal deze allereerst gezond moeten gaan functioneren in al zijn facetten. Eén van de werkstoffen waarvan dermatologen, plastische chirurgen en andere medisch onderzoekers het over eens zijn, is dat dit een verbeterde werking op de huidcelfunctie heeft : vitamine A ( Retinol ), waarvan ook klinisch is bewezen, dat het onder de juiste dosering werkzaam is. Alleen dan zijn de huidcellen in staat om Retinol om te zetten in actieve vitamine A-zuur waardoor de huid weer kan herstellen en verbeteren.

 

Normale huid: Een normaal huidtype is relatief eenvoudig te verzorgen. Hoewel een normale huid minder selectief is qua verzorgingsproducten en reinigingsmiddelen dan vette, droge en gemengde huid, is het erg belangrijk om een gezonde huid ook gezond te houden met de juiste verzorging en de juiste producten. Juist omdat er meestal weinig problemen zijn,  wordt vaak vergeten dat dit huidtype ook verzorging nodig heeft. Alcohol, roken, make-up restjes, luchtverontreiniging en te weinig groenten en fruit laten op den duur hun sporen na waardoor een mooi velletje al snel niet meer zo vanzelfsprekend is. Goede verzorging is dus ook voor dit huidtype nodig om zo lang mogelijk in goede conditie te blijven en (vroegtijdige) veroudering tegen te gaan. Vraag naar de 5 basisproducten bij uw huidcoach voor uw huid.

Huidcoach Angenies bepaalt uw huidtype
Vette huid:

Een vet huidtype produceert teveel talg (sebum). Samen met zweet en lipiden (vetten) van de bovenste huidlaag vormt dit een glimmend, olieachtig laagje op de huid; het voornaamste kenmerk van een vette huid. Het voordeel van een vette huid is dat deze minder snel verouderd, het vet beschermt de huid beter tegen schadelijke invloeden van buitenaf en houdt haar zo, langer mooi. De huid is soepeler en er ontstaan minder rimpels. Wanneer u naast aanleg ook nog zeer actieve zweetkliertjes hebt, zult u nog sneller last hebben van het kenmerkende glimmende laagje op uw huid. Vermijd te agressieve, ontvettende producten; een beetje talg moet er namelijk wel achterblijven om de huid te voorzien van haar natuurlijk beschermlaagje. Vraag uw huidcoach voor het bepalen van de 5 basisproducten voor uw huid.

Gevoelige huid:

Na de analyse of uw huid nu droog, normaal of vet is dient nog bepaald te worden of uw huid gevoelig is of niet-gevoelig. Een gevoelig huidtype is vaak dun en fijn van structuur en wordt snel rood, geïrriteerd en onrustig en voelt strak en trekkerig aan. Andere kenmerken zijn: branderigheid, schilfering, schrale en jeukende plekken, vochtblaasjes/pukkeltjes, prikkeling, lokaal lichte zwelling en een verhoogde kans op eczeem. Een gevoelige huid heeft bovendien meer kans op het ontwikkelen van couperose en/of rosacea. Producten met alcohol, kunstmatige kleur- of geurstoffen of synthetische conserveringsmiddelen en niet op het huidtype aangepaste producten kunnen gevoeligheid in de hand werken. Vraag uw huidcoach Angenies voor het bepalen van de 5 basisproducten voor uw huid.

Verzorging voor uw huid door uw huidcoach Angenies
Reiniger niet-gevoelige huid gevoelige huid
DROOG Gebruik enkel ’s avonds een extra milde, niet schuimende reiniger waaraan olie is toegevoegd. Wassen met lauw water. Gebruik enkel ’s avonds een extra milde, niet schuimende reiniger met weinig ingrediënten waaraan olie is toegevoegd. Wassen met lauw water.
NORMAAL Gebruik ’s avonds en eventueel ’s morgens een extra milde, niet schuimende reiniger waaraan olie is toegevoegd. Wassen met lauw water. Gebruik enkel ’s avonds een extra milde, niet schuimende reiniger met weinig ingrediënten waaraan olie is toegevoegd. Wassen met lauw water.
VET Gebruik ’s morgens en ’s avonds een extra milde,  licht schuimende reiniger waaraan weinig of geen olie is toegevoegd. Goed in masseren en daarna wassen met lauw water. Gebruik ’s morgens en ’s avonds een extra milde, niet schuimende reiniger met weinig ingrediënten waaraan weinig of geen olie is toegevoegd. Goed in masseren en daarna wassen met lauw water.
Toner niet-gevoelige huid gevoelige huid
DROOG Gebruik ’s morgens en ’s avonds toner en als de huid nog nat is direct een moisturizer Gebruik ’s morgens en ’s avonds toner en als de huid nog nat is direct een moisturizer
NORMAAL Gebruik ’s morgens en ’s avonds toner en als de huid nog nat is direct een moisturizer Gebruik ’s morgens en ’s avonds toner en als de huid nog nat is direct een moisturizer
VET Gebruik ’s morgens en ’s avonds toner. Toner vervangt moisturizer bij erg vette huid. Gebruik ’s morgens en ’s avonds toner. Toner vervangt moisturizer bij erg vette huid.
Exfoliant niet-gevoelige huid gevoelige huid
DROOG Gebruik ’s avonds (of ’s morgens) glycolzuur 8%-10% na gebruik van toner. Wacht even met aanbrengen van moisturizer. Geen exfoliant of ’s avonds eventueel ’s morgens salicylzuur, melkzuur of lactobionisch zuur. Bouw gebruik voorzichtig op: begin met om de dag
NORMAAL Gebruik ’s avonds (of ’s morgens) glycolzuur 8%-10% of salicylzuur 1 à 2% na gebruik van toner. Wacht even met aanbrengen van moisturizer. Geen exfoliant of ’s avonds eventueel ’s morgens salicylzuur, melkzuur of lactobionisch zuur. Bouw gebruik voorzichtig op: begin met om de dag
VET Gebruik ’s avonds (of ’s morgens) salicylzuur 1 à 2% na gebruik van toner. Geen exfoliant of ’s avonds eventueel ’s morgens salicylzuur, melkzuur of lactobionisch zuur. Bouw gebruik voorzichtig op: begin met om de dag
Moisturizer (crème) niet-gevoelige huid gevoelige huid
DROOG Gebruik moisturizer ’s morgens en ’s avonds direct over de toner als de huid nog nat is en ’s avonds over de exfoliant maar pas als deze is ingetrokken. Gebruik moisturizer ’s morgens en ’s avonds direct over de toner als de huid nog nat is en ’s avonds over de exfoliant maar pas als deze is ingetrokken.
NORMAAL Gebruik moisturizer ’s morgens en ’s avonds direct over de toner als de huid nog nat is en ’s avonds over de exfoliant maar pas als deze is ingetrokken. Gebruik moisturizer ’s morgens en ’s avonds direct over de toner als de huid nog nat is en ’s avonds over de exfoliant maar pas als deze is ingetrokken.
VET Gebruik alleen moisturizer op de drogere gedeelten van het gezicht. Breng hem ’s avonds aan over de exfoliant, maar pas als de is ingetrokken Gebruik alleen moisturizer op de drogere gedeelten van het gezicht. Kunt u een exfoliant verdragen laat deze dan ’s avonds eerst goed intrekken en breng dan pas de moisturizer aan.
Zonnecrème niet-gevoelige huid gevoelige huid
DROOG Gebruik ’s morgens een zonnebrandcrème over uw moisturizer. Gebruik ’s morgens over de moisturizer een zonnebrandcrème met zinkoxide of Tinosorb.
NORMAAL Gebruik ’s morgens een zonnebrandcrème over uw moisturizer. Gebruik ’s morgens over de moisturizer een zonnebrandcrème met zinkoxide of Tinosorb.
VET Gebruik ’s morgens een niet-vettige zonnebrandcrème direct over uw toner (aqua als eerst op de ingrediëntenlijst) Gebruik ’s morgens een niet-vettige zonnebrandcrème bij voorkeur met zinkoxide of Tinosorb, direct over uw toner (aqua als eerst op de ingrediëntenlijst)

* Disclaimer

De informatie, die u op onze website kan terugvinden over de resultaten van bepaalde behandelingen, is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen die we gedurende onze jarenlange praktijk opgedaan hebben. Deze gegevens kunnen daarom niet als referentie voor een individueel resultaat gegarandeerd worden, maar kunnen verschillen van persoon tot persoon.