Selecteer een pagina

Huidtype

Van bij uw geboorte is uw huidtype bepaald:

  • Droge huid:

Huidcoach Angenies bepaalt uw huidtypeBij een droog huidtype voelt de huid droog aan en trekt na het wassen. Er wordt haast geen talg aangemaakt en er zijn nagenoeg geen zichtbare poriën. Een droge huid heeft weinig of geen puistjes, maar de huid kan gaan schilferen of er kunnen allergische reacties optreden.

  • Normale huid:

De normale huid is niet droog of vet en heeft voldoende talg. De poriën zijn fijn samengetrokken. De huid voelt heerlijk zacht en comfortabel aan na elke wasbeurt en blijft de gehele dag fris en schoon aanvoelen. Er is ook geen sprake van een glimmende neus, kin, voorhoofd, of schrale wangen, rode plekken en schilfertjes. Puistjes zijn er slechts een enkele keer.

  • Vette huid:

Bij de vette huid zijn er zichtbaar grote poriën en de huid voelt vettig aan. De huid is vaak zeer dik en oneffen. Een vette huid heeft regelmatig te kampen met mee-eters en puistjes. Na het wassen voelt de huid prettig aan maar ‘s middags gaat de huid glimmen.

  • Gemengde huid:

Wanneer de huid te maken heeft met zowel droge als vette gedeeltes spreekt men van een gemengde huid. Normaal gesproken zijn hierbij de wangen droog en de T-zone’s vet ( T zone is het voorhoofd, neus en kin). De wangen hebben bij een gemengde huid meestal fijne poriën en het voorhoofd, neus en kin grovere poriën. Op de T-zone wordt meer talg aangemaakt, waardoor de huid sneller glimt en er ook sneller puistjes en mee-eters kunnen ontstaan. Sommige delen van de huid zullen na het wassen droog aanvoelen en andere weer wat zachter. De T-zone ziet er vaak in de loop van de dag wat glanzender uit.

  • Gevoelige huid:

Na de analyse of uw huid nu droog, normaal of vet is dient nog bepaald te worden of uw huid gevoelig is of niet-gevoelig. De gevoelige huid reageert snel op invloeden van zowel binnen- als buitenaf. Dit kan allerlei oorzaken hebben, bijvoorbeeld door droogte, voeding, roken, zonnebaden, enz. Typische kenmerken van de gevoelige huid zijn bijvoorbeeld jeuk, vochtverlies van de huid, roodheid en irritatie. De huid voelt na het wassen vaak droog en trekkerig aan en kan op bepaalde gedeeltes jeuken. Bij de gevoelige huid kunnen er in de loop van de dag ook schilferachtige plekjes en puistjes optreden.

Welk huiddtype ben jij? En hoe behandel je dit best?

Uit deze analyse volgt een aanbeveling van uw huidcoach Angenies om de juiste producten te gebruiken met de juiste ingrediënten aangepast aan uw huidtype. Angenies boetseert uw huid tot een stralend geheel van schoonheid en innerlijke sterkte.

Maak hier een afspraak en weet eindelijk welke producten en op welke moment voor jou geschikt zijn, uiteraard zal ik ook advies geven om ze op de correcte manier te gebruiken.

Huidcoach Angenies

Disclaimer

De informatie, die u op onze website kan terugvinden over de resultaten van bepaalde behandelingen, is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen die we gedurende onze jarenlange praktijk opgedaan hebben. Deze gegevens kunnen daarom niet als referentie voor een individueel resultaat gegarandeerd worden, maar kunnen verschillen van persoon tot persoon.