Cellulitis behandelen

 • Wij luisteren naar uw huid

 • Wij luisteren naar uw huid

 • Wij luisteren naar uw huid

cellulitis of cellulite behandelen
Wat is cellulitis of cellulite?

Het Latijnse achtervoegsel ‘itis’ betekent ontsteking. Alle woorden die eindigen op “-itis” hebben steeds met ontsteken te maken.
Cellulitis (medisch) is een ernstige ontsteking van de dieper gelegen delen van het onderhuidse bindweefsel (diepe subcutis), gekenmerkt door een onscherp begrensde en snel uitbreidende roodheid en zwelling van de huid, pijn, koorts en malaise. Hiermee moet u naar de huisarts.
Cellulite of een sinaasappelhuid mag in geen geval met cellulitis worden verwisseld. Cellulite uit zich doordat de huid ongelijkmatig wordt, met op verschillende plaatsen verdikkingen. Het is het gevolg van een abnormale ophoging in het bindweefsel van huid en onderhuid. Bij dit typisch vrouwelijk verschijnsel is er sprake van een ophoping van vet in de vetcellen van de onderhuid en van water eromheen (huid en onderhuid). Naarmate de vetcellen groter worden, vervormen ook de omhulsels. Dit trekt aan de aanhechtingspunten van de huid waardoor een “wattendeken”-effect ontstaat.
Wanneer u de eerste tekenen van cellulite ziet verschijnen, moet u meteen reageren. Hoe langer u wacht, hoe moeilijker het wordt om de fameuze vetkussentjes weg te krijgen. Bel even naar uw huidcoach Angenies voor een persoonlijk gesprek.

Cellulite of cellulitis, een probleem voor bijna alle vrouwen
90% van de vrouwen en 2% van de mannen heeft er last van

Deze ongelijke verdeling tussen mannen en vrouwen is aan de hormonen toe te schrijven. Daarnaast spelen ook nog andere factoren mee die verklaren waarom sommige vrouwen meer last hebben van cellulite dan andere. Bij een dunnere huid gaat het lichaam gemakkelijker cellulite produceren, maar ook de kwaliteit van de bloedstroom, de levenshygiëne, de voeding en erfelijke factoren spelen een rol.
Hoewel cellulite niet altijd complicaties veroorzaakt of ernstig is, gaat het om een echte aandoening. De cellen van het vetweefsel (adipocyten) en de plaatselijke microcirculatie zijn verstoord; er worden nieuwe collageenvezels gevormd en het hyaluronzuur stijgt. Daarop ontstaat vochtretentie. Oedeem (zwelling), als gevolg van de vochtstagnatie, drukt de structuren en bloedvaten samen. Dat vormt een nog grotere belemmering van de plaatselijke microcirculatie en de uitwisselingen in het kader van de stofwisseling. De collageenvezels worden dikker en hun aantal neemt toe. Daardoor ontstaan groepen door de vetten ontaarde cellen die knobbels vormen.
Die stoornissen hebben ook een invloed op de opperhuid, het meest oppervlakkige deel van de huid, die er bleek uitziet, met hypothermie (daling van de plaatselijke temperatuur) en een droge huid. De pijn, heel subjectief in de eerste fase, is daarna niet alleen bij aanraking aanwezig, maar ook spontaan.

Maak een afspraak bij huidverjongng Angenies voor een huidanalyse of een huidbehandeling

Er zijn drie soorten cellulitis, die ook gecombineerd voorkomen:

 1. Vochtcellulite: voelt soepel aan. De “sinaasappelhuid” is een beetje zichtbaar zonder in de huid te knijpen, het huidreliëf vertoont wat deukjes en het geeft het gevoel van zware benen. Dit type wordt meestal veroorzaakt door een slechte doorstroming en een zittend bestaan.
 2. Vetcellulite: zacht en niet zo pijnlijk als er in geknepen wordt. Het bevindt zich op de heupen en de dijen en wordt veroorzaakt door te vet eten, en te weinig beweging.
 3. Vezelcellulite: voelt hard aan, rolt gemakkelijk onder de vingers, het huidreliëf heeft deukjes, “sinaasappelhuid” is zichtbaar zonder te knijpen en de huid is lichtpaars en behoorlijk pijnlijk als erin geknepen wordt. De cellulite is dieper, erg compact, over het algemeen oud en heel moeilijk te verplaatsen.

Cellulitis of cellulite een probleem voor bijna alle vrouwen

Waar komt cellulitis voor?

De meest voorkomende plekken zijn de bovenbenen (dijen) en billen. Daarnaast komt cellulite voor rondom het middel, buik of de bovenarmen. Bij maar liefst 90% van de vrouwen komt cellulite in mindere of meerdere mate voor. De fase van de cellulite wordt aangeduid in een viertal fases:

 • Fase 0: Er is geen cellulitis zichtbaar. Wanneer u ligt of staat is de huid egaal. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen ontstaan er dikke plooien.
 • Fase 1: Lichte cellulitis: Er is geen cellulite zichtbaar. Wanneer u in de huid knijpt door deze tussen duim en wijsvinger te nemen, ontstaan er overeenkomsten met de schil van een sinaasappel.
 • Fase 2: Middelmatige cellulitis: Er is liggend geen cellulite zichtbaar. Wanneer u opstaat, ziet de huid er niet meer glad en egaal uit maar ontstaan er oneffenheden. Bij langdurig staan, voelen de benen vermoeid aan.
 • Fase 3: Sterke cellulitis: Er is zowel liggend als staand cellulite zichtbaar. De huid in het gebied met de cellulite voelt vaak koud aan en kan bij stoten soms pijnlijk aanvoelen. Langdurig staan zorgt ervoor dat de benen erg zwaar aanvoelen, vooral aan het einde van de dag.
 • Fase 4: Zware cellulite: Duidelijke aanwezigheid van cellulite of sinaasappelhuid, die ook goed voelbaar is door de harde hobbels. Ook zijn er bij deze vorm striemen aanwezig. Zware cellulite kan dan ook enkel door een therapie bestreden worden die alle aspecten behandelt.

Cellulite is het product van een normaal hormonaal fysiologisch proces. Het is met andere woorden lastig om ervan af te raken. Daarom is het raadzaam om eerst de verschillende mogelijkheden te bestuderen voor u de oplossing kiest die het best voor u geschikt is. Anders gaat u misschien experimenteren en test u de ene methode na de andere uit, of zelfs tegelijk. Neem dus contact op met uw huidcoach Angenies voor een persoonlijk gesprek.

Bij cellulite gaat het om een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefselstructuur. Deze verkleving en zwelling hebben verschillende oorzaken. Aan sommige van deze oorzaken kunt u iets doen, aan andere helaas niet.
Cellulite is een complex fenomeen dat wordt gekenmerkt door een overmatig groeien van het adipeuze weefsel (vetweefsel) in de hypodermis (vetlaag net onder de huid). Die vetophoping gebeurt hoofdzakelijk ter hoogte van de dijen, de billen en de heupen (vetverspreiding van het gynoïde type, d.w.z. op het onderlichaam). Daarnaast verschijnen er ook kuiltjes en bobbeltjes in de huid, in de volksmond ook sinaasappelhuid genoemd. 90% van de vrouwen krijgt hiermee te maken, want het proces wordt bepaald door hormonen, meer bepaald oestrogenen. De lipogenese (de opbouw van vet onder de huid in de vetkwabben) maakt gebruik van de glucose en de vetzuren in de bloedstroom. Deze stoffen dringen binnen in onze adipocyten in de onderhuid (vetcellen) en hebben een directe weerslag op de kwaliteit van de geproduceerde en opgeslagen vetten. Als de verbranding van deze vetten door het lichaam en de lipogenese overeenkomen, houdt de omvang van de weefsels gelijke tred. Wordt er echter meer vet opgeslagen dan verbrand, dan zetten de extreem rekbare adipocyten uit en drukken daarbij bloed- en lymfevaten samen. Resultaat: de huid krijgt een bobbelige structuur die algemeen bekend staat als “sinaasappelhuid”. Te grote vetcellen hinderen de bloedcirculatie en de eliminatie van onderhuidse toxines. Hieruit kunnen weer andere problemen ontstaan zoals aderspat, oedeem….

Cellulitis behandelen, hoe pakken we dat aan?

Houd er rekening mee dat cellulite niet van de ene op de andere dag ontstaat. Het bestrijden ervan gaat dan ook niet over één nacht ijs. Een lichte vorm van cellulite (fase 1 en fase 2) is gemakkelijk te behandelen. Het weefsel is dan nog stevig en de cellulite wordt alleen zichtbaar als je in de huid knijpt.

Wanneer de stofwisseling van de huid echt verstoord is, dan vraagt cellulite een speciale behandeling door uw huidcoach Angenies. Daarbij moet u ook altijd werken aan gezonde eet- en leefgewoonten. En zoals zo vaak geldt ook hier: geduld is een schone zaak, net als volharding.

Cellulite crème, lotion, zalf

Er zijn vele crèmes op de markt die min of meer helpen tegen een sinaasappelhuid. Het is de bedoeling dat u deze crèmes inmasseert op de probleemgebieden; de ingrediënten hebben een vetafbrekende werking. Het effect van deze middelen is echter nooit wetenschappelijk bewezen maar samen met een innige massage helpen ze wel voor lichte cellulite (fase 1 en fase 2).
Opgelet: vermageringscrème, verstevigend of verfijnend concentraat, antivetkussengel, anticellulitisgel… niet al die producten hebben hetzelfde effect. Sommige verstevigen alleen de huid of maken ze glad, en gaan dus niet dieper dan de opperhuid, terwijl andere inwerken op het vetweefsel. Neem dan ook de tijd om het meest geschikte product te kiezen, samen met uw huidcoach Angenies.
De crèmes tegen cellulite zijn goed betaalbaar en ook relatief doeltreffend. Kies bij voorkeur geen al te dure merken. Ze bevatten meestal precies dezelfde ingrediënten als de goedkopere. Probeer vooral de producten uit met cafeïne. Dat is een van de meest efficiënte elementen. Maar de crème aanbrengen alleen volstaat wel niet om de cellulite te verminderen. Ze hebben het meeste effect als u ze aanbrengt en intussen de aangetaste zones stevig masseert.
Een aantal anti-cellulite crèmes zijn doeltreffend, zo blijkt uit onderzoek. Voorwaarde is wel dat ze elke dag aangebracht worden. In combinatie met een massage zijn de crèmes nog doeltreffender. Maar opgelet, een dieet en sporten bieden dan wel weinig soelaas op het vlak van cellulite, maar niet bewegen en het lichaamsgewicht verwaarlozen is bijna een garantie voor cellulite! Methodes combineren is de boodschap. Hun werking is doorgaans lipolytisch (vetsplitsend, dit wil zeggen dat ze het vermogen verhogen van de vetcellen om het vet dat ze bevatten los te laten). Ofwel werken ze plaatselijk in op de microcirculatie (de verhoging van de plaatselijke bloedsomloop bevordert de ontlasting en de drainage van de weefsels en bestrijdt oedemen). Ook kunnen beide werkingen worden gecombineerd. Men moet crèmes of gels kiezen waarvan de actieve bestanddelen goed door de huid kunnen dringen. Men kan de behandeling thuis uitvoeren, op regelmatige basis. Ze kunnen een goede aanvulling vormen op de andere uiteengezette technieken, of erop volgen.
Er worden dikwijls crèmes gebruikt die de microcirculatie en/of de veneuze terugstroming activeren, naast preparaten die een anti-oedemateuse werking hebben. Deze crèmes willen dus de bezwarende factor van de bloedsomloop op cellulite verminderen.
Cafeïne is blijkbaar het actieve bestanddeel dat het meest wordt voorgeschreven. De eigenschappen ervan zijn inmiddels goed gekend: cafeïne vermindert oedemen, regelt de vasculaire spanning, verhoogt de lipolyse en beperkt bovendien de vetophoping.

Sothys Thuisverzorgingsproducten voor het lichaam
Sérum activateur Minceur

Een SOS-kuur van 14 dagen voor een effectieve behandeling van hardnekkige cellulitis. Resultaat tot -1cm binnen 2 weken. De behandeling is voorzien van een intelligent ultrasonslike cosmetisch complex, dat tot doel heeft om de eliminatie van de vetten in gang te zetten en de doeltreffendheid van de producten die tegelijkertijd worden gebruikt een “boost” te geven.

Minceur Capitale 24

Dagelijkse verzorging om de vetopslag te beperken op ieder moment van de dag (maaltijd, lichaamsbeweging, rust) en de eliminatie van de vetten te bevorderen. Samen met Sérum activateur een SOS-kuur tot -1,5 cm binnen 2 weken en tot -2,4 cm in 4 weken.

Crème Galbante

BODYSHOCK MESOESTETIC + Voedingssuplementen MESOESTETIC

Voor buik, taille en armen. Een verstevigend product om huidverslapping en cellulite na een dieet of zwangerschap en bij een rijpere huid te behandelen.

Cellulitis behandelen met FractoraTiteFx TiteFx

FractoraTiteFx TiteFx

Fractora TiteFx is de nieuwste en bewezen technologie voor mannen en vrouwen die snel af willen van plaatselijke vocht- en vetophopingen en van hun cellulite (fase 1, fase 2,fase 3 en fase 4). De TiteFx behandeling werkt ook fantastisch als u snel weer in “vorm” wilt komen na de bevalling! Een prettige bijkomstigheid is dat de stress van u af valt en dat u weer helemaal in vorm komt.
Instituut voor huidverjonging Angenies biedt u een vrijblijvend intake gesprek aan met persoonlijk advies.  Deze behandeling vernietigt niet alleen vetcellen maar verstevigt bovendien uw huid.
Als u binnenkomt bij uw huidcoach Angenies, bepalen wij eerst samen uw behoefte en luisteren wij naar uw huid. Samen nemen wij de verschillende mogelijkheden door na analyse van uw huid. Welke zones gaan wij behandelen, hoeveel sessies zijn nodig … Aan de hand van uw analyse maak ik een persoonlijk behandelplan op in een verslag dat we enkele dagen later samen overlopen. Indien we tot een gezamenlijk akkoord zijn gegaan, kunnen we de behandelingen inplannen. Bij uw eerste afspraak start ik steeds met het nemen van foto’s om op die manier de evolutie op te kunnen volgen.  Vervolgens brengen de vacuümkop van de TiteFX op het te behandelen gebied aan.  De vetcellen, diep in de huid, worden vernietigd en de cellulite verdwijnt. Tegelijkertijd wordt de collageenaanmaak aangewakkerd voor een versteviging van uw huid. Dit duurt bij elkaar ongeveer een uur. Tot slot adviseer ik je de juiste corrigerende thuisverzorgingsproducten aan en leg ik ook uit hoe je ze op de juiste manier dient te gebruiken.

*Resultaten van behandelingen kunnen verschillen van persoon tot persoon. Voor meer informatie hieromtrent vragen wij u om onze disclaimer te lezen.

Reactie van onze klanten (lees ook onze testimonials)

Na één behandeling (eventueel gratis proefbehandeling) ziet u dat uw huid écht steviger en gladder is geworden. Iedereen is bij de eerste beurt al laaiend enthousiast. Na een voorafgesproken aantal sessies bent u afgevallen, uw huidstructuur is enorm verbeterd en uw cellulite is verdwenen. Dat effect kan u blijvend maken door gezond te eten, 2 liter water per dag te drinken en goed te bewegen.

Sport, het aanvullend wapen bij uitstek tegen cellulite

De sport- en fitnesscentra bieden terecht programma’s “speciaal tegen cellulite” aan. Maar u kunt even gemakkelijk bij u thuis sporten. Het belangrijkste is dat u sport – liefst ’s morgens en elke dag.
Duursporten zoals wandelen en fietsen zijn het best, gekoppeld aan spieroefeningen van de door cellulite getroffen zones. U hebt het vast begrepen: het gevecht tegen cellulite is een gevecht van dag tot dag, elke dag opnieuw.

* Disclaimer

De informatie, die u op onze website kan terugvinden over de resultaten van bepaalde behandelingen, is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen die we gedurende onze jarenlange praktijk opgedaan hebben. Deze gegevens kunnen daarom niet als referentie voor een individueel resultaat gegarandeerd worden, maar kunnen verschillen van persoon tot persoon. Lees de volledige disclaimer.