Selecteer een pagina

Op leeftijd 30+, 40+, 50+

Huidbehandelingen voor elke leeftijd bij huidcoach AngeniesBaby’s: baby’s met een leeftijd van minder dan een jaar moeten in de schaduw blijven; niet rechtstreeks aan de zon blootstellen.
Kinderen: Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon. Hun huid beschikt nog niet over alle natuurlijke beschermingsmechanismen. Ze zijn in volle ontwikkeling en langdurige blootstelling en frequente zonnebrand in de kindertijd hebben vele jaren later een invloed op de ontwikkeling van huidkanker. Aangezien elke vorm van verbranding door de zon het risico op huidkanker op latere leeftijd kan verhogen, is het van cruciaal belang om zonnebrand te vermijden. Baby’s, jonge kinderen en tieners moeten dus extra beschermd worden.
Kinderen van 1 tot 3 jaar: Vanaf het tweede levensjaar mogen jonge kinderen met blote armen en benen in de zon komen, maar enkel voor korte periodes en niet op het middaguur, wanneer de zon het felst schijnt. De rest van het lichaam en het hoofd moeten zeker beschermd worden met kledij en een hoedje. De lichaamsdelen die wel aan het zonlicht worden blootgesteld, moeten rijkelijk worden ingesmeerd met een zonneproduct met hoge of zeer hoge beschermingsfactor (SPF van minimaal 30 en UV-A-bescherming).
Kinderen vanaf 3 jaar: Voordat kinderen in de zon lopen of in het water spelen, moeten ze systematisch worden ingesmeerd met een waterbestendig zonneproduct dat een hoge of zeer hoge bescherming biedt (SPF van minimaal 30 en UV-A-bescherming). Bij felle zon moeten ze ook een T-shirt en een hoed dragen.

Gebruik als regel: “Als jouw schaduw langer is dan dat jij bent, dan ben je veilig voor de zon, is jouw schaduw korter dan jouw lengte dan kan de zon je nog verbranden”. Geef zelf het goede voorbeeld, dan wordt bescherming tegen te veel zon zo vanzelfsprekend, dat oudere kinderen het automatisch zelf zullen doen.

Leeftijd 20+: Nu is uw huid in topconditie. Reinig de huid ’s avonds om alle restjes vuil, talg, zweet, dode huidcellen en make-up goed te verwijderen voordat eventueel de nachtverzorging wordt aangebracht. Denk echter niet dat je dan ‘s ochtends niets meer hoeft te doen! Tijdens de slaap vinden er allerlei herstellende processen in de huid plaats. Hierbij komen afvalstoffen vrij die via de poriën worden afgevoerd. Daarom is het ook ’s ochtends absoluut noodzakelijk de huid goed te reinigen; doe je dat niet is het aanbrengen van serums of crèmes eigenlijk verloren moeite: de huid is dan niet in staat de werkzame stoffen uit deze producten op te nemen. Tweemaal per dag reinigen en altijd een zonnecrème SPF15 gebruiken net als je tanden poetsen, dat moet kunnen! Maak een afspraak met uw huidcoach voor een vrijblijvend gesprek, wacht niet tot je 30 bent.

Leeftijd 30+: fijne lijntjes verschijnen, de eerste zonschade wordt zichtbaar en celdeling en aanmaak van collageen en elastine nemen langzaam maar zeker af. In tegenstelling tot een paar jaar geleden zijn avondjes doorzakken, weinig slaap of stress direct zichtbaar. Optimale hydratatie is in deze fase essentieel in de strijd tegen vroegtijdige veroudering: de meeste rimpels beginnen tenslotte als ‘droogte’lijntjes. Ga preventief te werk door toekomstige zonschade en huidveroudering te voorkomen met goede zonbescherming en vitamine- en antioxidantrijke producten en geef de huid af en toe een serum of masker. Lichte huidschade kan snel hersteld worden, wacht niet om een afspraak te maken met uw huidcoach.

 

Meryl Streep jonge huid, huidbehandelingen door huidcoach Angenies

Leeftijd 40+: Vanaf het 40e levensjaar worden fijne lijntjes permanent en prominenter zichtbaar. De huid rond de ogen wordt minder elastisch en is zichtbaar slapper. Ook de celvernieuwing gaat een stuk trager dan voorheen. Hydrateren alleen is niet meer voldoende, kies samen met uw huidcoach voor producten die ook vetten toevoegen, de aanmaak van collageen en elastine stimuleren en de eerste rimpels opvullen. Blijf de huid beschermen tegen UV-straling (aangepaste zonnebrandcrème) en hou de celvernieuwing op peil door 1x per week een fruitzuurpeeling te geven. Wilt u vroegtijdige veroudering echt goed aanpakken, dan doet u dat niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit door een Fractora behandeling (nieuwste van het nieuwste) of Microdermabrasie. Hernieuw hiervoor uw afspraak met uw huidcoach voor een volledige check-up en gratis advies voor uw huid.

 

Leeftijd 50+: Het oestrogeenniveau maakt tijdens de overgang een “vrije val”, om daarna helemaal stil te vallen. De huid verliest hierdoor collageen en elastine en het vermogen om vocht en vet vast te houden. Ook de celvernieuwing vertraagt. Gevolg: de huid wordt dunner, droger, slapper, raakt slechter doorbloed, poriën worden meer zichtbaar (grove poriën), rimpels nemen toe en de teint wordt doffer. Ook de kans op pigmentvlekken wordt rond de overgang groter: hormoonschommelingen kunnen de melanocyten (grondstof voor pigment) verstoren, waardoor het pigment niet meer gelijkmatig verdeeld wordt in de huid. Hier helpen producten met verhelderende en oplichtende ingrediënten zoals vitamine C en fruitzuren. Wilt u vroegtijdige veroudering echt goed aanpakken, dan doet u dat niet alleen van buitenaf, maar ook van binnenuit met een Fractora behandeling door uw huidcoach Angenies. Maak een vrijblijvende afspraak voor advies.

* Disclaimer

De informatie, die u op onze website kan terugvinden over de resultaten van bepaalde behandelingen, is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen die we gedurende onze jarenlange praktijk opgedaan hebben. Deze gegevens kunnen daarom niet als referentie voor een individueel resultaat gegarandeerd worden, maar kunnen verschillen van persoon tot persoon.