Selecteer een pagina

Pigmentvlekken

Uw huidinstituut heeft de juiste behandeling

De meeste mensen krijgen de pigmentvlekken op de handen en in het gezicht, omdat deze lichaamsdelen veel bloot staan aan de zon. Deze pigmentophopingen zijn niet schadelijk, maar kunnen door de drager als lelijk worden ervaren. Ook bepaalde ziekten en medicijnen staan erom bekend dat ze hyperpigmentatie kunnen veroorzaken.

Hoe behandelt Huidinstituut Angenies pigmentvlekken?

Pigmentvlekken kunt u over het algemeen goed behandelen als u maar weet van welke vorm u last heeft en hoe diep het pigment zit. Het is raadzaam om pigmentvlekken voorafgaand aan behandelingen te laten controleren door uw huisarts of dermatoloog. Sommige vlekken kunnen kankercellen bevatten die mogelijk kwaadaardig zijn. Behandeling kan het groeiproces van de kankercellen bevorderen, waardoor een melanoom (huidkanker) kan ontstaan. Mensen met een donkere huidskleur moeten terughoudend zijn met het behandelen van pigmentvlekken omdat contrastverschil op hun huid veel beter zichtbaar is. Een behandeling kan de situatie erger maken dan hij is. Raadpleeg daarom altijd een arts en laat een wetenschappelijke huidanalyse maken.

Cosmelan

De Cosmelan behandeling levert een ingrijpend resultaat op langere termijn, zonder dat u hiervoor een pijnlijk procedé (hoewel!) moet doorstaan. Het proces wordt afgestemd op uw behoeften. De behandeling bestaat uit meerdere professionele behandelingen. Vervolgens zal een belangrijk deel van de behandeling thuis worden voortgezet door het dagelijks gebruik van de juiste producten.

(Plaatselijke) Fractora

De vlek wordt een aantal behandelingen aan een energiepuls blootgesteld. Deze verpulvert het pigment. Bij een ‘lichte’ vlek kunnen één tot twee sessies voldoende zijn. Hoe dieper de vlek in de huid ligt, des te langer duurt de therapie.

Pigmentvlekken laseren is de meest effectieve behandelmethode. Toch wil een behandeling niet zeggen dat de pigmentvlek nooit meer terug zal komen. Garantie op blijvend succes is er helaas niet.
Ideaal voor

  • Kleine moedervlekjes ter grootte van ongeveer een speldenknop
  • Café-au-lait vlekjes
  • Ouderdomsvlekjes in gelaat of op handen
  • Sproeten

Pigmentvlekken verwijderen met peeling

Het soort peeling en de aanvullende crème worden bepaald door het soort pigmentvlek maar vooral door het huidtype. Bij een “peeling” van de huid wordt een vloeistof op de huid aangebracht die de bovenste oudere cellagen “opdroogt” en vervolgens afstoot. De huid reageert hierop met een enorme aanmaak van jonge huidbestanddelen ( nieuwe cellen, collageen, elastine…). Het resultaat is een gladdere, frissere en stevigere huid.

Ledtherapie

IPL staat voor Intense Pulsed Light. IPL lijkt op laser maar maakt gebruik van lichtpulsen in het zichtbare spectrum, op meerdere golflengten. Hierdoor kan minder gericht op de pigmentkorrels worden geschoten. Daarom is de methode vooral geschikt voor pigmentvlekken die door de zon zijn ontstaan. Diepere vlekken kunnen beter met laser worden behandeld. De uitvoering van de behandeling is gelijk aan die van laser.

Tip van Angenies Somers

Gebruik steeds zonnebrandcrème

De zon speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van pigmentvlekken door de invloed van UV-straling op melanine in de huid. Ook pigmentvlekken die zijn veroorzaakt door littekens, hormonen, medicijnen of inflammatie kunnen erger worden door de invloed van UV-straling. De beste manier om nieuwe vlekken te voorkomen en bestaande pigmentvlekken te verminderen, is daarom elke dag vanaf ‘s morgens een goede zonnebrandcrème met een hoge SPF (minstens SPF 15) te gebruiken. Kies voor een product waar zink- en/of titaniumdioxide in zit. Deze zijn (semi-)natuurlijk en veelal stabieler dan crèmes met chemische zonnefilters. Zonnebrandcrème moet zowel in de zomer als in de winter dagelijks gebruikt worden.

Een medisch verantwoorde huidanalyse bepaalt perfect uw zonnebeschermingsfactor.

Het is niet zo dat uw huid minder bruint met een hogere zonnebeschermingsfactor maar wel veel egaler en dus veel mooier.