Selecteer een pagina

Fronsrimpels verminderen

Fronsrimpels zijn de horizontale of verticale rimpels tussen de wenkbrauwen. Meestal ontstaan ze wanneer u geconcentreerd bent, tegen de zon in kijkt of boos bent. Fronsrimpels kunnen ook zichtbaar blijven als u niet meer boos kijkt.

Door het zeer vaak aanspannen van de spiertjes, die er voor zorgen dat de wenkbrauwen naar elkaar toe bewegen, kunnen er ook in rust rimpels blijven bestaan. De spieren kunnen dan moeilijk helemaal ontspannen. Soms kunnen die fronsrimpels best diep zijn.

Iedereen fronst, maar niet bij iedereen ontstaat er een duidelijk zichtbare rimpel. Vanaf de jeugd bestaat er kopieergedrag van ouders en/of leraren. Fronsen is dan ook aangeleerd. Het is moeilijk om hier mee te stoppen en geen fronsrimpels te krijgen.

Behandelingen Fronsrimpels

Inspuiten van Botuline Toxine zoals Botox of Azzalure door een erkend arts

Botox / Azzalure helpt de spieren te ontspannen waardoor de diepe rimpels niet kunnen ontstaan. Het pakt als het ware de oorzaak aan van het ontstaan van een fronsrimpel. Die boze blik verdwijnt en je kijkt veel vriendelijker. De wenkbrauwen staan in het midden wat minder laag en komen ietsje hoger te staan.

Wanneer er in de huid al wat kleine littekentjes/krasjes zitten door het veelvuldig aanspannen dan blijven die in eerste instantie wel zichtbaar. Op de lange termijn kan de huid zich daar verbeteren waardoor ook deze lijntjes zullen verminderen.

NADEEL: Botulinetoxine is het meest potente gif dat bekend is. Desondanks wordt het gif ook in de medische wereld en cosmetische industrie toegepast; door de verlammende werking kan het gif spierspasmen tegengaan en de effecten van ouderdom verdoezelen. Men weet nog niet wat voor schadelijke invloeden dat Botox op termijn geeft. Het is een tijdelijke oplossing. Het is behoorlijk pijnlijk.

Inspuiten van fillers door een erkend arts

In plaats van het aanpakken van de oorzaak van de fronsrimpel kan je ook het gevolg aanpakken. Dat is het opvullen van de ontstane rimpel. Wanneer je onder de rimpel een filler aanbrengt, heeft de huid meer moeite met plooien en zal de rimpel minder diep worden. Het nadeel hiervan is dat de spier nog gewoon zijn werk doet en dus zal trachten de huid te laten plooien. De huid zoekt dus een nieuwe plek die minder bestand is tegen de druk om te plooien en zo ontstaat er op termijn een nieuwe rimpel.

NADEEL: inspuiten van fillers geeft een tijdelijk effect (5 tot 8 maanden). Het komt niet van binnenuit.

Fractora-behandeling tegen fronsrimpel: door huidcoach Angenies

Fractora van Invasix helpt jouw huid om van binnenuit collageen en elastine aan te maken met een opmerkelijk resultaat vanaf de eerst beurt! Het werkt van binnen naar buiten i.p.v. van buiten naar binnen.

Zonder inspuitingen, injecties en/of operaties met littekens als gevolg. Een ding is zeker: het resultaat blijft niet onopgemerkt! Al vanaf uw eerste behandeling!

De Fractora behandeling corrigeert rimpels en groeven in het hele gelaat: rond de ogen, in het voorhoofd, langs neus en lippen, kraaienpootjes, diepe lachlijnen en zelfs littekens. De behandeling heeft het effect van een niet-operatieve lifting.