Selecteer een pagina

Heb je een gevoelige huid of is je huid gevoelig geworden?

Kenmerken van een gevoelige huid:

  • Jeuk
  • Roodheid
  • Schilfertjes
  • Branderig gevoel

We kunnen een onderscheid maken tussen “een gevoelige huid” of “een huid die gevoelig is geworden” .

Een gevoelige huid is genetisch bepaald en komt meestal voor bij lichte huidtypes. Een genetisch gevoelige huid is dunner dan een normale huid, waardoor deze huid gevoeliger is aan invloeden van buitenaf of ontvankelijker is voor het ontwikkelen van couperose, rosacea, enz..

Een “gevoelig geworden huid” (huidconditie) kan iedereen overkomen en kan verschillende oorzaken hebben zoals klimaat, hormonaal, verkeerd productgebruik, stress, je levensstijl, enz…

Wat kan ik doen aan een gevoelige huid of een gevoelig geworden huid?

1.     Wetenschappelijke huidanalyse: Hier zullen we kunnen kijken en meten welke oorzaken er aan de grondslag liggen van jouw gevoelige huid.

2.     Aan de hand van deze analyse maak ik een persoonlijk behandelplan op met zowel jouw mogelijkse behandelingen in ons huidinstituut als een persoonlijk behandelplan om jou een dagelijkse routine aan te leren om jouw gevoelige huid met de correcte thuisverzorgingsproducten te gaan behandelen en je uit te leggen hoe je deze producten op de correcte manier gebruikt.

Al na enkele weken voel en zie je het verschil en zal je merken dat je huid minder reactief wordt.

Medische peeling

Opbouwende medische peeling lactic.  Dit is een melkzuurpeeling die de productie van nieuw collageen en glycosaminoglycanen, componenten van de huidmatrix stimuleert.

Hierdoor zal de dunner wordende huid bij een gevoelige huid verplicht worden om weerbaarder en dikker te worden. Het heeft een natuurlijk hydraterende werking door het aantrekken van watermoleculen naar de hoornlaag. Daarbij zal het de huidbarrièfunctie verbeteren en moduleren.

Ook bij huiden die lijden aan couperose is dit een ultieme behandelmethode om deze te kalmeren en een halt toe te roepen.

Om de huid echt te gaan behandelen raden we een kuur aan van 5 behandelingen om de 14 dagen zodat we het lacticzuur zachtjes kunnen opbouwen met de aangepaste thuisverzorgingsproducten voor een helende nazorg.  Ben jij benieuwd naar deze resultaten of wil jij deze behandeling eens waarnemen? Dan kan dit ook per losse beurt, mits je de nazorgproducten aankoopt.

Wij voeren geen medische peels uit indien je je eigen producten daarop gaat gebruiken, daar ik niet wil instaan voor de allergische reacties daarop of de gevolgen daarvan.

 

Ledtherapie vasculair

De Lumi 8 LED is een CE medisch goedgekeurd led-toestel dat ingezet kan worden voor intens huidverbeterende behandelingen voor alle huidtypes.

De techniek van de Lumi 8 kan omschreven worden als ‘photo regulation’: led-licht dringt zich in de huidcellen en wordt omgezet in celenergie.
Dit zorgt voor de vorming van nieuw collageen en elastine, een verbeterde doorbloeding, de stimulatie van de fibroblasten, verhoging van de stofwisseling, een detox effect én de onderdrukking van het MMP1 (een enzym dat het collageen afbreekt).

In tegenstelling tot IPL- en laserbehandelingen, waarbij warmte geproduceerd wordt en de behandeling als pijnlijk ervaren kan worden, is dit bij de Lumi 8 niet het geval.

630 nm: voor behandelingen met rood licht voor de gevoelige huid, wondheling, huidherstel, pigmentatie, couperose en rosacea, ..
Deze LEDtherapie is steeds geïntegreerd na een medische peeling, maar kan perfect op wekelijkse basis toegepast worden of wanneer men maar wil per beurt preventief of behandelend. Je kan hier losse beurten voor inboeken of met een abonnement. Maak hier regelmatig gebruik van om op die manier veel problemen te kunnen voorkomen!

Gevoelige huid behandelen met Genesis

Genesis RF booster behandeling is de ultieme huidverjongingsbehandeling met radiofrequence (RF) waarbij we de behandeling uitbreiden met een booster. Deze behandeling is intensiever dan de Genesis Basic behandeling. Heb je last van een verslapte huid, fijne lijntjes, gevoelige huid of wil je gewoon huidveroudering vertragen? Genesis Radiofrequence Therapy van Mesoestetic heet je welkom in een wereld van prachtige resultaten.

Wat doet de Genesis behandeling voor jouw huid

  • het stimuleert de productie van collageen en elastine
  • versnelt het herstel van het weefsel
  • versterkt de capillaire wanden (bloedvaatjes)
  • bevordert het metabolisme bijv. van vet
  • stimuleert de zuurstofvoorziening in cellen en weefsels
  • stimuleert de vochtafvoer

Genesis heeft 4 mooie boosters, maar bij een gevoelige huid gaan we herhaaldelijk booster G3 gebruiken. Die versterkt haarvaatjes, heeft een ontstekingsremmende en kalmerende werking. Hij maakt de huid minder gevoelig en ze wordt toch nog versterkt.

Tip van uw huidcoach Angenies Somers

Ga je graag thuis zelf aan de slag met je gevoelige huid? Lees dan zeker mijn tips over hoe je een gevoelige huid thuis correct behandelt.

Heb je vragen of wens je een behandeling? Dan verwelkom ik je graag in mijn Huidinstituut Angenies in Oelegem.