Selecteer een pagina

Overhangende oogleden

De huid van de oogleden is erg dun en daardoor ook gevoelig voor uitrekking.
Een teveel aan huid in de bovenoogleden wordt dermatochalasis genoemd (derma= huid, chalasis= afhangend).

Van binnen naar buiten bestaat het ooglid uit:

  • De huid
  • Onderhuids bindweefsel en spier (dat het oog sluit)
  • Bindweefselschot en vet (in de oogkas)

Wat zijn de oorzaken van overhangende oogleden?

Naarmate we ouder worden wordt de huid ruimer doordat de vezels in de huid hun elasticiteit verliezen. Het onderhuids bindweefsel verslapt waardoor het onderliggende vet naar voren kan uitpuilen in de vorm van ooglidzwelling. De oogleden zijn gevoelig voor de effecten van zwaartekracht en vochtophoping.

Gevolgen:

  • Overhangende oogleden
  • Men ziet er steeds vermoeid uit
  • Zwelling boven en onder de oogleden
  • Wallen en kringen

Behandelingen voor overhangende oogleden

Plaatselijke Fractorabehandeling

Zeer doeltreffende behandeling voor wallen en kringen onder de ogen, het is een fraxel radiofrequentie behandeling dat oude onderhuidse vezels afbreekt d.m.v. fijne micropennen en dat plaats maakt voor nieuw collageen en elastine.  Aangezien overhangende oogleden ook vaak het gevolg zijn van verlies van elasticiteit op de huid van het voorhoofd, zullen we die zone ook mee behandelen. Het aantal behandelingen hangt af van de problematiek, maar meestal zien we al een duidelijke verbetering na 2 a 3 behandelingen, maar soms is een 4de of 5de behandeling raadzaam. Aangezien je huid na de behandeling werkelijk open staat, zal je huidcoach Angenies je de correcte aangepaste verzorgingsproducten adviseren die tot in de diepere huidlagen worden gepenetreerd door de behandeling en wat resulteert in fantastische resultaten.

Eye -Con behandeling

Dit is een gecombineerde techniek van 6 weken, specifieke peelings voor de oogcontour met specifieke cocktails voor de oogcontour die gepenetreerd worden d.m.v. microneedling. (microkanaaltjes maken) Het is een specifieke steriele oplossing die werkt op globale anti-ageing, anti-vermoeidheidstekenen, wallen en kringen, afhangende oogleden, depigmenterende en ontzwellende actie op de microcirculatie.

Genesis behandeling tegen overhangende oogleden

Werkt op cellulair niveau. Hoog intensieve led technologie stimuleert de migratie van de fibroblasten, verhoogt de synthese collageen en elastine. Het verwijdert collagenase (=enzym dat verantwoordelijk is voor de afbraak van elastine en collageen), het verstevigt de capillaire wanden (couperose) en reticuline en zorgt daardoor voor een weefselherstructurering en -vernieuwing.

Dankzij de hogere temperatuur worden de fibroblasten geactiveerd in de vorm van moleculaire frictie van de watermoleculen. De warmte werkt van binnen naar buiten, vaatverwijding, meer zuurstof in de cellen en verstevigt het huidbindweefsel.

Bij deze behandeling wordt normaliter het hele gelaat behandeld, inclusief de oogcontour. Doordat we dit opbouwen kunnen we in 6 weken tijd je collageen, elastine, versteviging van het bindweefsel en de fibroblasten flink verhogen wat maakt dat jouw huid in het algemeen flink verbetert en dat zie je duidelijk in de spiegel.

Tip van uw huidcoach Angenies Somers

Je kan overhangende oogleden in een vroeg stadium ook zelf behandelen. Hiervoor verzamelde ik enkele tips in een blogbericht. Lees hier mijn tips om thuis aan de slag te gaan met overhangende oogleden.