Verandert onze huid tijdens de seizoenen?

Verandert onze huid tijdens de seizoenen?

Welke invloed heeft de seizoenen op onze huid?

Heerlijk toch ….18 februari en al zulke temperaturen? Of moeten we ons zorgen maken?

Maar wat doet het eigenlijk met onze huid?

Onze huidconditie verandert ook. Door een lange tijd verwarming, weersomstandigheden van koude en wind, luchtverontreiniging , zijn factoren die een constante aanval hebben op onze huid.

Om die reden legt je huidcoach Angenies even uit wat de invloed van het seizoen is op je huid.

Heb je regelmatig last van een droge en trekkerige huid zowel zomer als winter?

In de winter hebben we dikwijls te maken met een droge lucht die veroorzaakt wordt door centrale verwarming, in de zomer is het vaak een gevolg door langdurige blootstelling aan de zon. (al weten we al reeds lang dat we onze huid zowel zomer als winter zouden moeten beschermen met een aangepaste SPF 50, niet enkel tegen UVA en UVB, maar ook tegen ER straling (blauw licht van smartphones , PC, TV, want ook dat heeft invloed op huidveroudering waar Mesoestetic ook heeft aan gedacht met medisch onderbouwde studies. )

Mesoprotech zonneproducten Mesoestetic

Het werkt als een spons, waardoor het vocht uit onze huid wordt onttrokken , de natuurlijke huidvetten (sebum) worden verwijderd (ook dikwijls door te warm douchen) wat kan leiden tot een droge, gevoelige en voortijdig verouderde huid.

Het is daarom belangrijk om zowel in de zomer als in de winter goed te kijken naar de juiste verzorging, die past bij jouw huidbehoefte.

Heb jij last van een droge of vochtarme huid?

Vocht toedienen

Het advies van je huidcoach Angenies:
Om jouw huid het hele jaar door gezond te houden is het belangrijk een professionele schoonheidsspecialist met regelmaat naar je huid te laten kijken en om jouw huidverzorging aan te passen aan de seizoenen.

Het gaat vaak om kleine aanpassingen, zoals het vervangen van de reiniging een andere dag-of nachtcrème aangepast aan je persoonlijke analyse. Een aangepast serum waar jouw huid op dat moment behoefte aan heeft, een aanvullend voedingssuplement, enz…of misschien eens een andere behandeling in het instituut?

Laat om die reden regelmatig een wetenschappelijke huidanalyse doen, zodat wij exact kunnen bepalen, welke tekorten we kunnen aanvullen en geloof me ….de correcte producten gebruiken op de juiste moment resulteert zich in de spiegel!

Resultaten in de spiegel