Waarom sport jij eigenlijk?

Sport en huid

Ik kreeg deze week de vraag in mijn praktijk: Angenies, is het wel goed voor mijn huid dat ik vaak ga lopen of regelmatig sport?

Waarom sport jij eigenlijk?

Voor een beter conditie?

Voor een strakker lijf?

Voor het krijgen van meer energie?

Slechts weinig mensen zullen zeggen voor een betere huid! Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Als we sporten heeft ook dit orgaan hier baat bij.

Sporten stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Ook afvalstoffen worden beter afgevoerd.

Ken jij de 4 voordelen?

1.Ontspannen gezichtsspieren:

Kraaienpootjes en expressielijnen verzachten na je work-out. Na het sporten heb je een moe en voldaan relaxed gevoel. Je spieren ontspannen, ook die in je gezicht.

2. Betere bloedcirculatie

 Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Als we sporten, heeft ook dit orgaan daar natuurlijk ook baat bij. Sporten stimuleert de bloedcirculatie. Hierdoor verbetert de aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen naar de lichaamscellen. Ook afvalstoffen worden beter afgevoerd.

3. Een zuivere huid

Veel bewegen verbetert de huidoppervlak vanwege de verbeterde bloedcirculatie. Ook transpiratie zorgt voor een betere huid. Transpiratiedruppeltjes duwen eigenlijk opgehoopte afvalstoffen naar buiten.

4. Huidcellen kunnen beter functioneren

Door beweging creëer je in je lichaam een gunstige omgeving om collageen aan te maken.  Collageenaanmaak neemt namelijk in de loop der jaren af. Hoe minder collageen hoe meer rimpels. Sporten brengt je huid in ieder geval in een optimale conditie en zullen de huidcellen beter hun werk kunnen doen.

Tot slot een paar tips:

  • Reinig je huid alvorens je gaat sporten met een aangepaste reiniger en lotion. Verwijder je make-up, door het zweten zouden je poriën wel eens kunnen verstoppen en dan bereik je het tegenovergestelde resultaat.
    • Neem een cool down, zodat je huid de tijd heeft om af te koelen.
    • Reinig je huid opnieuw als je thuis komt, om het vuile zweet (afvalstoffen) te verwijderen.
    • Drink voldoende water voor, tijdens en na het sporten.
    • Verwen je huid nadien met een vochtinbrengende bodycrème (vb. Stem cell bodycrème) en een aangepaste dag- of nachtcrème, door de verbeterde bloedsomloop zullen de producten ook beter inwerken.

KORTOM TREK GAUW JE SPORTSLOEFEN AAN…GENIET VAN HET ZALIGE GEVOEL ACHTERAF EN…. JA OOK VAN EEN STRALENDE HUID!