Wat is nu het verschil tussen een cosmetisch product en een cosmeceutisch product?

Logo Mesoestetic
Logo

Cosmetisch product versus cosmeceutisch product

Het belangrijkste verschil tussen een cosmetisch product en een cosmeceutisch product is dat deze laatste producten worden vervaardigd volgens farmaceutische kwaliteitsnormen.

“Zo kunnen we de concentratie van de actieve bestanddelen verhogen” “Tevens helpt het om producten van betere kwaliteit te vervaardigen. De Spaanse Mesoestetic® Pharma Group – wiens producten ik gebruik – mag beschouwd worden als The Coca-Cola Company van de beautywereld.

Dermamelan, één van hun fabricaten ook gekend onder de naam Cosmelan als versie voor de schoonheidsspecialistes, is al 25 jaar dé behandeling bij uitstek voor hyperpigmentatie en wordt toegepast door huidtherapeuten, artsen en dermatologen wereldwijd.

Met dit product garandeert Mesoestetic dat het maar liefst 95 procent van alle zwangerschapsmaskers wegwerkt en dat is zonder meer uniek.

Mesoestetic ontwikkelde eerst een lijn peelings voor plastische chirurgen en (huid)artsen en pas nadien voor schoonheidsspecialisten.

Zo werd Dermamelan later voor de schoonheidsspecialistes onder de naam Cosmelan op de markt gebracht maar in sommige gevallen gebruiken ook huidartsen de versie voor de schoonheidsbranche die steevast iets minder sterk is dan de medische versie.

Neem nu in het geval van een klant met een zwarte huid, dan is het aanbevolen om Cosmelan in plaats van Dermamelan te gebruiken. Het hoeft niet gezegd dat deze medische afgeleide cosmeceuticals een stuk effectiever huidproblemen aanpakken dan gewone cosmetica.

Een maand geleden introduceerde Mesoestetic ook een acnegamma ‘Acnelan’ waarmee artsen postinflammatoire acne kunnen behandelen. De daarvan afgeleide ‘Acne-peel system’ is de lichtere versie voor schoonheidsspecialisten.

Terwijl een dermatoloog slechts drie behandelingen nodig heeft zal een schoonheidsspecialiste er om hetzelfde resultaat te bereiken zes nodig hebben.

Mesoestetic is ook marktleider inzake anti-agingtherapieën. De meeste bedrijven in de cosmetica-sector kunnen voor hun producten wel een ISO-certificaat voorleggen met de voorwaarden voor cosmetische producten maar niet voor farmaceutische producten.

Mesoestetic® Pharma Group is een bedrijf dat cosmeceuticals vervaardigd die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

De cosmeceutische producten worden vervaardigd in dezelfde omstandigheden en met dezelfde kwaliteitsnormen die voor geneesmiddelen gelden tevens moeten de producten dezelfde kwaliteitscontroles ondergaan als geneesmiddelen. En dat maakt een wereld van verschil.”

Tags:arts, Cosmeceutical, instituut, magazine Pro Esthetic, magazine professionnel de l’esthétique, Pro esthetic, Schoonheidsspecialiste, soin dermatologique