Selecteer een pagina

Acne – de juiste behandeling

Hoewel acne geen gevaarlijke aandoening is, hebben de ontsierende verschijnselen vaak een enorme impact op het zelfvertrouwen en de sociale acceptatie van jongeren en volwassenen.

Oorzaken acne

Acne ontstaat door een combinatie van factoren die onderling elkaar sterk kunnen beïnvloeden. De vier belangrijkste factoren zijn:

  • Toegenomen talgproductie
  • Veranderingen in het verhoorningsproces (afschilfering van de huid)
  • Aanwezigheid van bacteriën
  • Het vrijkomen van stoffen die een ontsteking veroorzaken

Diverse factoren kunnen acne verergeren zoals hormonale processen, uitwendige mechanische, chemische factoren en erfelijke factoren. 

Acne behandelen

Behandelingen acne

Bij Huidinstituut Angenies bieden we verschillende behandelingen aan. We zullen steeds eerst een huidanalyse uitvoeren zodat we de behandeling kunnen opstarten die het beste bij uw huid past.

Diodelaser met RF (Fractora)

Bij Huidinstituut Angenies maakt Angenies gebruik van geavanceerde laserapparatuur met diodelaser en radiofrequentie (RF), Fractora genaamd voor een succesvolle behandeling van acne. De huid wordt weer rustig en glad en de eigen cellen worden gestimuleerd om extra collageen aan te maken waardoor acne en eventuele acne littekens van binnenuit opgevuld en verzacht worden.

Met de fractionele diodelaser pakken wij de basis van acne aan: de talgklieren die bij acne overactief en vergroot zijn, worden met succes teruggedrongen naar hun oorspronkelijke grootte. De talgklieren gaan weer normaal functioneren en de huid blijft onbeschadigd. Huid en zelfvertrouwen krijgen een boost! Maak een vrijblijvende afspraak met uw huidcoach Angenies.

Succesvolle behandeling van acne littekens: Littekens veroorzaakt door huidaandoeningen zoals acne, kunnen met een combinatie van Fractora (diodelaser met RF) en thuisbehandeling succesvol verwijderd worden. Vraag een vrijblijvende afspraak met uw huidcoach Angenies.

Medische peeling

De huid met acne is per definitie een overgevoelige en geïrriteerde huid, en zo moet zij dus ook behandeld worden. Bij de medische peeling brengt uw huidcoach een vloeibare gel op de huid aan  waardoor de bovenste huidlagen afschilferen en de huid dunner wordt. De mate van acne bepaalt de samenstelling van de peelingvloeistof. Het aantal behandelingen hangt af van de ernst van de aandoening.

Thuisbehandeling van acne

Het is bij acne heel belangrijk om de huid ’s morgens en ‘s avonds te reinigen met het juiste reinigingsproduct. Deze producten verwijderen overtollig talg, bacteriën en dode huidcellen. Zij helpen de huid te herstellen, verminderen de roodheid van ontstekingen en maken de huid gladder en vetvrij

Uw huidcoach Angenies helpt graag bij de keuze van de juiste producten en bespreekt met u de correcte toepassing ervan.

Tip van Angenies Somers

Comedogene cosmetische producten zijn de voornaamste externe veroorzakers van acne. Het is daarom aan te raden om alle cosmetische producten die u gebruikt te controleren en eens op te lijsten. Het is van belang dat deze “niet-comedogeen” zijn. Wanneer ze wel comedogeen zijn, raden wij u aan deze producten niet langer te gebruiken. Mensen die last hebben van een vette huid en/of jeugdpuistjes worden vaak geadviseerd om cosmetica te gebruiken waarop staat ‘niet-comedogeen’. Deze cosmeticaproducten zouden het ontstaan van nieuwe mee-eters (comedonen) helpen voorkomen.