Selecteer een pagina

Huidverslapping

Huidverslapping is een hangende huid en hoort bij het verouderingsproces van gelaat en lichaam. De kwaliteit van onze huid gaat achteruit, ze wordt dunner en verliest haar volume en stevigheid. Het resultaat is een hangende huid, het verdwijnen van de kaaklijn, wallen en kringen onder de ogen en op het lichaam is dit vaak te merken aan hangende bovenarmen, aan de knieën verslapte huid, of aan de binnenkant van je dijen.

Hoe komt het dat de huid gaat hangen?

Wanneer we ouder worden, wordt het voor ons grootste orgaan, nl de huid steeds lastiger om af te komen van dode of beschadigde huidcellen. Normaal is het de bedoeling dat de huid deze gaat vervangen door nieuwe huidcellen om de 28 dagen, maar doordat de huid zich niet meer kan ontdoen van oude cellen, kunnen ze ook niet vervangen worden door nieuwe huidcellen. Daardoor verliest de huid zijn stevigheid.

Daarbij verliest onze huid ook haar opvulling. Onze huid bestaat uit verschillende lagen en elke laag heeft zijn eigen functie. De bovenste huidlagen zorgen voor de bescherming van de huid en de onderste huidlagen voor de opvulling. Naarmate wij ouder worden, worden onze onderste huidlagen dunner waardoor er meer ruimte ontstaat tussen de onderste en de bovenste huidlagen.

Daarbovenop gaat huidveroudering samen met de afbreuk van collageen en elastine. Deze eiwitten zijn verantwoordelijk voor de opvulling van onze huid.

Al deze factoren zorgen ervoor dat onze huid slapper wordt en uiteindelijk gaat hangen.

Oplossingen voor een verslapte huid of hoe kunnen wij ze een handje helpen om dit tegen te gaan?

Een extreem verslapte huid kan nooit meer helemaal strak worden. Wanneer dit het geval is, is de enige optie de huid voor een groot deel operatief te verstrakken.

Om die reden adviseren wij om op regelmatige basis je huid preventief te laten behandelen en de correcte thuisbehandeling consequent te volgen na het meten van je huid (wetenschappelijke huidanalyse)

Gelukkig kunnen we bij Huidinstituut Angenies huidverslapping op verschillende manieren behandelen!

Een behandeling met Fractora

Een Fractora behandeling is de nieuwste generatie fraxel radiofrequentie. De behandeling breekt oude onderhuidse vezels af met fijne micropennen en maakt zo plaats voor nieuw collageen en elastine. Deze behandeling pakt meerdere problematieken zoals rimpels, pigmentvlekken, grove huidstructuur, wallen en kringen onder de ogen, littekens van acne, enz… aan in 1 behandeling.

Opbouwende medische peelings met Glycolzuur

De belangrijkste functie van glycolzuur is om de huid te ontdoen van de buitenste dode laag van de huid en effectief los te maken waardoor de celvernieuwing aangemoedigd wordt in de diepere huid wat resulteert in een gladdere, egalere en nieuwe huid.

Medische peeling Mesoéclatpeel

De Mesoeclat methode is speciaal ontwikkeld om het verdedigingsmechanisme van de huid te activeren. Door deze behandeling wordt de cel vernieuwing in de huid gestimuleerd, waardoor uw huid zijn vitaliteit en elasticiteit zienderogen weer terugkrijgt. Anti-aging, verhelderend en liftend effect zijn de gevolgen van deze fantastische kuurbehandeling!

Ledtherapie Liftingprogramma

De techniek van Lumi8 heet “photo regulation”: LED-licht dringt in de huidcellen en wordt omgezet in celenergie.

Deze vernieuwde celenergie zorgt voor de vorming van nieuw collageen, een verbeterde doorbloeding, de stimulatie van de fibroblasten, de verhoging van de stofwisseling, een detox effect en de onderdrukking van het MMP1 (een enzym dat het collageen afbreekt).

Deze behandeling kan je op wekelijkse basis doen of tussendoor, duurt maar een half uurtje. In de praktijk doen mensen dit zelfs vaak tijdens een middagpauze. Vele klanten nemen hier een abonnement in, daar deze korte sessie zeer goed is om je huid te ondersteunen en je zelfs dagelijks zou mogen toepassen. Uiteraard kan deze behandeling ook per sessie genomen worden of afzonderlijk geboekt worden. Een weldaad van eventjes me-time en nog super voor onze huid!

Microneedling

We maken miniscule gaatjes of kanaaltjes in de huid en tegelijkertijd wordt er een intensieve gepersonaliseerde cocktail ingesluisd (mesotox , photoageing, depigmentatie,…) die tot in de diepere huidlaag kan doordringen daar we miniscule kanaaltjes hebben gemaakt waar de actieve werkstoffen naartoe kunnen.

Genesis behandeling voor het gelaat: 100% natuurlijk

Genesis by Mesoestetic is een niet-invasief medisch apparaat voor de behandeling van huidverslapping en de verbetering van de lichaamscontouren.  Genesis gebruikt “De SmartDrivity technologie”. Het is een intelligente combinatie van wel 4 verschillende technologieën en een farmacologisch effect.

De werking en doeltreffendheid zijn gebaseerd op de combinatie van gerichte radiofrequentie en transdermale doorgang van personaliseerbare actieve ingrediënten.

Werkt op cellulair niveau. Hoog intensieve led technologie stimuleert de migratie van de fibroblasten (cellen die in ons lichaam op natuurlijke wijze collageen- en elastinevezels aanmaken) , verhoogt de synthese collageen en elastine.  Het verwijdert collagenase (=enzym dat verantwoordelijk is voor de afbraak van elastine en collageen), het verstevigt de capillaire wanden (couperose) en reticuline en zorgt daardoor voor een weefselherstructurering en -vernieuwing.

Ook het behandelen van een dubbele kin wordt behandeld met Genesis omdat het een verstrakkend en verstevigend effect heeft:

  • Helpt achtergebleven vloeistoffen en gelokaliseerd vet te elimineren.
  • Werkt tegen de tekenen van doorzakken.
  • Meer gedefinieerd ovaal gezicht.

Tip van uw huidcoach Angenies Somers

Slaat de tand des tijds toe en wil je graag zelf aan de slag gaan? Dan schreef ik speciaal voor jou een blogbericht met tips om zelf aan de slag te gaan met je verslappende huid.  Voor persoonlijk advies ben je steeds welkom bij jouw Huidinstituut Angenies in Oelegem.